Real time web analytics, Heat map tracking


Oftewel: wat waardeloos is voor de één, is een geschenk uit de hemel voor de ander. Vorig jaar zomer zorgde Yolanda Klarenbeek voor zo’n geschenk. Het is natuurlijk sowieso helemaal leuk als iemand uit zichzelf met een goed idee aankomt. Als we de uitwerking van het idee dan ook nog op een presenteerblaadje krijgen dan worden we daar heel gelukkig van.

Yolanda en de Stichting gaan al een paar jaartjes terug. Haar gezin is inmiddels twee keer gastgezin voor de Roemeense kinderen geweest, ze zijn pakkettenfamilie voor vier kinderen en al een aantal keer zelf in Roemenië geweest. Zoals ze het zelf zegt: “Ik heb belangstelling en interesse in het wel en wee van de Stichting. Met veel belangstelling volg ik dan ook de berichten op Facebook en ik zou graag een steentje bij willen dragen.” Dat ene steentje werden er meerdere. Yolanda is ook de motor achter onder andere de reis van het Koning Willem I Collega naar Sovata. Daarover schrijven we elders in het magazine.

Wat we u hier willen vertellen is hoe zij een groot verschil maakte in het leven van veel hulpbehoevende mensen in Sovata, eenvoudig door aan de Stichting te denken toen er op haar werk plannen waren om allerlei zaken te vervangen. Yolanda werkte namelijk in de zorg en wat er vervangen zou worden waren anti decubitus (doorlig) matrassen, inklapbare bedden, papegaaien, krukken, inklapbare rolstoelen, postoelen die ook als douchestoel gebruikt kunnen worden, douchekrukken, infuusstandaarden, een hydraulische douchestoel, een hoog-laag kinderbed, een kinderrolstoel, een hoog-laag bed voor volwassenen en een sta-op stoel. Daarnaast ook nog bedtafels, dekenbogen, voetensteunen, tilliften en nog wat klein materiaal.

ZHbedplus

Toen Yolanda dat hoorde viel er een puzzelstukje in haar hoofd op de juiste plaats en nam ze contact met ons op om te kijken of en waar al die spullen in Sovata een tweede leven konden krijgen. Yolanda had zelf al contacten opgebouwd tijdens de reis met de leerlingen naar Sovata bij een bejaardentehuis en bij Caritas. Een groot deel van de spullen is dan ook daar naartoe gegaan. Tevens is in samenwerking met de Stichting en Pro Sovata een uitleencentrale opgezet voor families en mensen die de hulpmiddelen wel nodig hebben, maar hier niet voor kunnen betalen.

Kers op de taart was het aanbod van Yolanda om, met een instructeur, de materialen zelf te brengen bij de verschillende instanties en particulieren, daar alles in elkaar te zetten en het gebruik te demonstreren. Eigenlijk hoefden we dus alleen nog maar het transport naar Roemenië te regelen.

Een fantastische nieuwe bestemming voor spullen die anders vernietigd zouden worden!

 

Zie ook: Het Koning Willem ! College in Sovata