Real time web analytics, Heat map tracking


Julia Szkacs was samen met Alex Kintzel een begeleiders tijdens de jaarlijkse kindervakantie. Recht uit het hart schreef Julia ons een email met haar belevingen.

Ik hou van Nederland
De reis naar Nederland zal voor een hele lange tijd als een plezierige ervaring in mijn geheugen blijven. Ik was verbaasd over de warme, hartelijke ontvangst die ik kreeg. Hierdoor verdwenen mijn zorgen over de verantwoordelijkheden die ik tegemoet ging. Ik voelde diezelfde liefde en toewijding ook toen ik de families bezocht. Ik bewonder hun geduld en flexibiliteit, want drie weken is een lange tijd om twee kinderen elke dag bezig te houden. Daar heb je ook veel fantasie voor nodig.

Alles was erg goed georganiseerd en veel hulp kwam van vrijwilligers. Het lijkt erop dat vrijwilligerswerk heel normaal is in Nederland en dat het goed werkt. Ik vraag me af hoe dat zou werken in mijn land. Het gedrag van de sponsoren vond ik ook erg opvallend. In Roemenië geven sponsors geld en dat is het dan. In Nederland helpen de sponsoren mee met de organisatie, zoals bij de chocolade- en glas workshop en de boottochtjes. Ik denk dat we daar nog veel van kunnen leren.

Ik vind Nederland een erg mooi land. Ik hou van de kleine oude stadjes met de karakteristieke bouwstijl, het groene landschap, de fietstochten en de zee. En zo kan ik wel door blijven gaan. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gehad om jullie te leren kennen en om jullie prachtig land te zien.

 

Groeten van
Julia Szkacs
Sovata