Real time web analytics, Heat map tracking

In, op, rond Tinkerbell zijn de volgende zaken aan vervanging of herstel toe:

  Reparaties
- Buitenmuren Tinkerbell: 500 euro
- Buitentrappen: 750 euro/2x
- Badkamer afvoer: 500 euro/1x
- Hout van de dakkapel: 350 euro
- Houtenvloer buitenterras: 450 euro
- Straat en terras egaliseren: 1.750 euro
- Trampoline: 125 euro/1x 
- Buitenkant Tinkerbell: 7.000 euro
- Houtwerk buitenhuis: 2.500 euro
- Woonkamers: 280 euro/2x Gerealiseerd in 2020
- Kinder- en badkamers: 200 euro/4x
- Trappenhuis: 400 euro/2x Gerealiseerd in 2020
- Gang: 200 euro/4x Gerealiseerd in 2020
- Toilet: 100 euro/6x 
- Kantoorruimte: 250 euro
 
  Verbeteringen
- Aanpassing garage/huiswerkruimte: 3.500 euro
- Vergroting buitenopslag: 3.500 euro
- Overkapping tbv de auto: 2.500 euro
  Inventaris
- TV/boekenkast in de woonkamer: 500 euro/2x
- Kasten kinder- en badkamers: 100 euro/8x
- Bedden kinderkamers: 125 euro/6x
- Kussens:  8 euro/20x
- Kasten kantoor: 80 euro/2x
- Bank in de huiskamer: 350 euro/1x Gerealiseerd in 2020
- TV: 350 euro/2x
- Badkamer thermostaat: 100 euro/1x
- Lampen aan de plafonds: 100 euro/4x
- Afzuigkap: 100 euro/2x Gerealiseerd in 2020
 
 
 
 Boerderij
- 500m hek tegen beren en wolven: 700 euro Gerealiseerd in 2020
- Schrikdraad: 250 euro Gerealiseerd in 2020
- Kippenren en hokken: 400 euro Gerealiseerd in 2020 
- Omploegen en bemesting land: 300 euro Gerealiseerd in 2020
- Vernieuwing van de folie kassen: 600 euro/2x Gerealiseerd in 2020
- Kettingzaag: 180 euro
- Grasmaaimachine: 500 euro
 
 Transport

Helaas is de auto van Tinkerbell helemaal op en moet dringend worden vervangen. Personenbusje met 8+1 passagiers zou een vervanging zijn die met groot enthousiasme zal worden onthaald. Gerealiseerd in 2020

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Carmen 16Waarschijnlijk heeft u het zelf al eerder opgemerkt, maar de projecten van de Stichting versterken elkaar. Zo komt de opbrengst van de tweedehandswinkel ten goede aan Tinkerbell en worden de studenten die door donateurs gesteund worden, levenslange ambassadeurs en ondersteunen zij op hun beurt ook weer anderen.

Een goed voorbeeld hiervan is de tandheelkunde student, die door ons ondersteund wordt en die op haar beurt er weer voor zorgt dat de kinderen van Tinkerbell gratis naar de tandarts kunnen.

Of eigenlijk: bijna gratis. Soms is er een ingreep nodig die de universiteit niet kosteloos kan doen, omdat de materiaalkosten erg hoog zijn. Dat is wat er nu met Carmen aan de hand is. Haar gebitsprobleem is alleen op te lossen met een speciale beugel. De kosten die hiervoor in de komende maanden gemaakt moeten worden zijn geschat op 500 euro.

We zoeken nog lieve mensen die ons willen helpen om Carmen mooie, gezonde tanden te geven. Helpt u mee?

 


Op een van de postrondes met de uitnodigingen voor de pakketten kwam ik in aanraking met 54-jarige Csaba Domokos, dus nog in de kracht van zijn leven zou je denken. Csaba-01. smal
Maar helaas, dat is bij hem niet het geval. Hij moet het doen zonder benen. Door een vaatziekte moesten beide benen geamputeerd worden. Hij verplaatst zich binnenshuis op zijn handen. Incidenteel gaat hij ook weleens naar buiten voor een bezoek aan artsen en officiële instanties. Dan gebruikt hij twee plankjes met handgrepen eraan om zich buiten te verplaatsen en is volledig afhankelijk van vervoer van derden, meestal een taxi.
Csaba woont met zijn twee dochters van 13 en 11 jaar in een kamer in het huis van zijn 85-jarige moeder. De moeder van zijn twee dochters is een aantal jaren geleden ervandoor gegaan en leeft met een nieuwe partner. Zij hebben inmiddels kinderen en haar nieuwe partner had al een kind uit een vorige relatie. Moeder (of haar vriend?) wil de twee dochters niet meer zien.

Csaba heeft een karig pensioen en een invaliditeitsuitkering. Zijn grootste wens is een scootmobiel, zodat hij daarmee iets minder afhankelijk wordt van anderen, zelf boodschappen kan doen bijvoorbeeld of naar het gemeentehuis gaan.
Het toeval wil dat er een scootmobiel beschikbaar is, maar deze is helaas niet direct operationeel. Er moet groot onderhoud aan plaatsvinden en de accu’s moeten worden vervangen: een heel grote beurt waarvan de kosten op 800 euro zijn begroot.
We zijn op zoek naar sponsoren die Csaba willen helpen zodat hij zich weer onder de mensen kan begeven en minder afhankelijk is van anderen!
 
Degene die Csaba willen helpen kunnen hun bijdrage storten op rekening  NL92ABNA041 7008 694  ten name van Jaap Valk o.v.v Csaba. En hij zal er heel blij mee zijn. Dank voor uw bijdrage.


Familie De Wit is voor de zevende keer gastgezin voor de Stichting Roemeense Kinderhulp. De jongens Levi en Szabi brachten in 2010 drie weken zomervakantie bij hen door. In 2012 vond een tegenbezoek plaats. Jannie de Wit vertelt haar verhaal.

Levi, een jongen met een hart van goud, kijkt met veel plezier terug op zijn vakantie bij ons in Benschop. Regelmatig ontvangen wij van hem zelfgeschreven briefjes, waarin hij vertelt over thuis, school en hoe mooi Holland is. In 2012 gingen wij bij Levi en Szabi op bezoek.

Levi en Szabi

Het kleine witte huis van Levi en zijn familie staat verscholen achter een houtfabriek. In het huisje, gemaakt van allerlei afgedankt materiaal, werden we allerhartelijks ontvangen. Onder de indruk waren wij over hun manier van leven. Met twee paarden en een wagen verdienen zij de kost. Tijdens ons verblijf ontvingen we een uitnodiging van een van de andere gastkinderen, om goulash te komen eten. Ook Levi was van harte welkom; hij kon zich bijna niet voorstellen dat ook hij mee mocht komen.
Via de Stichting ontvingen we foto’s van Levi en zijn familie van vijftien jaar geleden, gemaakt op dezelfde plek als waar we nu waren. Gelukkig zien we een vooruitgang, al gaat het langzaam. Een pakket of een vakantie verandert hun toekomst niet direct, maar geeft wel de stimulans om door te gaan. Dat mensen, die zo ver weg wonen, aan hen denken en dit doen, maakt ongelooflijk veel indruk ze. Ook zijn ze erg blij met alle mooie dingen die ze ontvangen van hun pakketgezin uit Lopik

vlinder andrea

Samen met Levi was ook Szabi welkom in ons gezin. Met zijn vader, moeder, broer en zusje woont Szabi in een flat. Na enige tijd ontvingen we van de familie een grote enveloppe met tekeningen van de kinderen en foto’s van zijn 5-jarig zusje Andrea. Zij heeft de ziekte Epidermolysis Bullosa (EB). Dit is een ziekte waarbij de huidlagen niet goed op elkaar sluiten; bij de minste wrijving ontstaan blaren. Deze kinderen worden ook wel 'Vlinderkinderen' genoemd, omdat de huid zo teer is als die van een vlinder. De ziekte EB zal heel haar leven een rol spelen. Inmiddels is er een doos met bruikbare verbandmiddelen en crèmes naar de familie gestuurd. De dank is groot.

Wilt u ons helpen?
De verbandmiddelen – het meest noodzakelijk: Mepilex lite / Sorbalgon / Mepitel este / Hydrotul / Grassolind. De crèmes: Topialyse omega 36&9 / Bioderma / Xerialine.

Het zou geweldig zijn als we sponsoring kunnen krijgen. Alle hulp is welkom.
Informatie is te verkrijgen via de Stichting Roemeense Kinderhulp.

Jannie de Wit
Benschop

Bernadett 01

Bernadett is een oude bekende. Zes jaar duurt haar medicijnenstudie en ze zit nu in het vierde jaar. Haar ouders steunen haar waar ze kunnen, maar haar moeder heeft een zwakke gezondheid en haar vader geen hoog salaris. Ze zijn erg dankbaar voor de financiële steun die hun dochter tot nu toe gekregen heeft, al  voelen ze zich ook bezwaard. Ze  doen dus hun best om zo veel mogelijk bij te dragen. De heupoperatie die haar vader eigenlijk nodig heeft stelt hij steeds uit, want na de operatie zal hij een periode niet kunnen werken en dus niet betaald krijgen.

 

De vorige zomer heeft Bernadett besteed aan het opdoen van ervaring in een ziekenhuis in Boedapest. Daarna had ze vier dagen vrij voordat het volgende studiejaar alweer begon. Tijdens haar hele studie heeft Bernadett ons steeds op de hoogte gehouden van haar examenuitslagen. Ze werkt hard voor haar cijfers en haar resultaten zijn uitstekend.

Verschillende sponsors hebben haar door de eerste jaren heen geholpen en ze heeft ons gevraagd om iedereen die haar in de afgelopen jaren heeft gesteund nogmaals heel hartelijk te bedanken.

Voor de komende jaren zoeken wij nog mensen die Bernadett willen helpen om de eindstreep te halen.
Ze is over de helft en met uw hulp gaat het haar lukken!