Real time web analytics, Heat map tracking

   
Erszebeth woonde jaren lang op straat, haar hele hebben en houden in een paar tasjes met zich meezeulend.

Yolanda van Dalen, die op bezoek was in Sovata bij haar pakketgezin, kwam het oude vrouwtje een aantal jaren geleden tegen in het bos toen zij paddenstoelen aan het uitstrooien was “voor de ziel van haar dochter” die, toen ze 21 jaar was, met haar vriendin een weekje wegging maar nooit is teruggekomen. Zij is gevonden – dood op de rotsen. Erszebeth is nooit te weten gekomen wat er is gebeurd en heeft dit nooit goed kunnen verwerken. Ze heeft haar verdriet opgetekend in boeken en gedichtenbundels (die helaas niets hebben opgeleverd), werd depressief en raakte daardoor de weg een beetje kwijt. Vanaf die tijd heeft ze elke keer op een andere plek gewoond waar na verloop van tijd keer op keer weer moest vertrekken.Erszebet 1 Ze belandde in een psychiatrisch ziekenhuis waar ze inmiddels uit is ontslagen. In die periode heeft ze geprobeerd zichzelf van het leven te beroven.
Dankzij een paar enthousiaste en bevlogen stadsgenoten is er een oplossing voor de beroerde levensomstandigheden gevonden. Een paar vrijwilligers hebben het levensverhaal van Erszebeth op papier gezet en aangeboden aan de autoriteiten in Tirgu-Mures. Die hebben de noodzaak van hulp onderkend. Haar pensioen is verhoogd tot  ca. € 150/mnd. en ze hebben een verzorgingstehuis voor haar gevonden. De staat neemt nu alle kosten voor haar rekening. Een geweldig resultaat van deze actie van een paar stadsgenoten.

Bij deze dus een oproep voor Erszebeth maar ook voor alle andere ouderen die in eenzelfde situatie verkeren.

Bij dit 'oudje' is de hulp lokaal georganiseerd. Maar er zijn nog legio soortgelijke gevallen van ouderen die onder beroerde omstandigheden leven van een zeer karig pensioen! Word daarom Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stort uw gift op de rekening van de Stichting Roemeense Kinderhulp te IJsselstein, Rabobankrek.nr. NL77 RABO 0015 9284 600 onder vermelding van ‘Bejaardenproject Sovata’.