Real time web analytics, Heat map tracking

 

In Viforoasa, zo’n 25 km vanaf Sovata, woont de familie Gabor.;Gabor fam (6)

De familie bestaat uit de vader Gabor (60) en de moeder Eva (40).
 Zij hebben 5 kinderen:
 - Janku van 10
 - Vera van 8
 - Káti van 6 (zij heeft leukemie)
 - Gabor van 4 en
 - kleine Matti van 2,5 jaar.

 Enige tijd geleden hebben wij een oproep gedaan om deze familie te helpen. Vader is ziek, Káti heeft leukemie en de Raad voor de Kinderbescherming dreigt de kinderen uit huis te plaatsen. De familie Gabor heeft zonder hulp geen toekomst.
Vrijwilligers in Roemenië zijn al in 2010 begonnen met het bouwen van een huis voor deze familie, maar dit wilde niet vlotten. Toen ik in oktober 2011 in Roemenië was en deze familie bezocht, heb ik mezelf de opdracht gegeven het benodigde geld bijeen te verzamelen, zodat eindelijk het huis kan worden afgebouwd en deze familie niet meer onder zeer erbarmelijke omstandigheden hoeft te leven. Goed onderdak is tenslotte een primaire levensbehoefte.

Gabor fam (2)Inmiddels hebben we al zoveel geld mogen ontvangen, dat deze zomer de herstart van de bouw van het nieuwe huisje voor de familie plaatsvindt. Er is een aannemer gevonden die voor een redelijk bedrag personeel en materiaal kan leveren. Het ziet er dus naar uit dat de familie Gabor voor de winter invalt hun nieuwe huisje kan betrekken. Fantastisch nieuws!
Afgelopen mei zijn wij nog persoonlijk bij ze langs geweest. Het deed ons goed te horen, dat de kinderen nu in ieder geval naar school gaan. Dat zij dat vooral doen met het vooruitzicht op een nieuw huisje. Hierdoor heeft de familie Gabor hoop op een wat betere toekomst.
 Namens de familie Gabor heel erg bedankt!!!!

 


Nienke van Toor
Ambassadeur Stichting Roemeense Kinderhulp