Real time web analytics, Heat map tracking

 

Als de Roemeense kinderen in juli voor drie weken naar Nederland komen, verblijven zij twee aan twee in gastgezinnen. De gastouders zorgen voor een ’warm nest’ waarin de kinderen drie weken echt kind kunnen zijn. Ze krijgen lekker te eten en doen allerlei leuke dingen in hun gastgezin. Dat de zorg soms net iets verder gaat, vertelt de familie Van Toor, die afgelopen kindervakantie Nikoletta en Hanga te gast hadden.

In 2013 kwamen 42 kansarme kinderen uit Sovata naar IJsselstein voor de kindervakantie van drie weken. Zo ook Nikoletta. Ze logeerde samen met haar vriendinnetje Hanga bij ons gezin. Het was gezellig en het ging goed met de meisjes. Er was echter één ding: al snel bleek dat Nikoletta niet bijzonder goed kon zien. Nikoletta had wel een brilletje op, maar bij het lezen en schrijven dook zij zover op het papier dat dat niet helemaal goed kon zijn.

Nikoletta 1Bij de paperassen die wij hadden ontvangen van de Stichting Roemeense Kinderhulp voordat de meisjes kwamen logeren, zat ook een brief van Wiegand Bruss Optiek. Een uitnodiging om bij twijfel de ogen van de logée op te laten meten.
Zo gezegd, zo gedaan, en met z’n allen togen wij eind juli naar optometrist Paul van Grootheest, met wie wij een afspraak hadden gemaakt. Het leek wel een uitje want we gingen met z’n zessen: de hele familie plus Reka de begeleidster. Iedereen kreeg een oogmeting. De uitslag viel bij iedereen mee, behalve bij Nikoletta. Haar zicht was 60 procent!

 

 

Nikoletta 2Wiegand Bruss Optiek kwam met een aanbod waar wij heel blij van werden: Nikolette mocht een nieuwe bril uitzoeken, maakt niet uit wat voor één, en helemaal gratis! De hele collectie werd tentoongespreid en natuurlijk werd het een mooie rose, mét bloemetjes. Na wat belletjes met de leverancier kon de bril geleverd worden voordat Nikoletta weer terugging naar Sovata.

Op 1 augustus heeft Nikoletta haar nieuwe bril opgehaald. Met links een nieuwe sterkte
van -9 en rechts van -7,25 heeft Nikoletta weer 100 procent zicht!

 

Mede namens Nikoletta en haar ouders, die haar nooit zo’n brilletje zouden kunnen geven, Wiegand Bruss... hartelijk dank!!

Familie van Toor