Real time web analytics, Heat map tracking


Ik ben Jaap Valk, geboren in 1941 en sinds 1964 wonend in IJsselstein. Na 36 jaar in dienstverband te hebben gewerkt is voor mij de (pre-)pensioenperiode aangebroken op 15 januari 2003 en ga ik een stuk vrijheid tegemoet. Daarvoor heb ik al een aardige invulling gevonden.

Als het voorjaar wordt, eind maart, trek ik mijn wandelschoenen aan en ga beladen met rugzak, op weg naar Santiago de Compostella. Een mooie periode om afstand te nemen van mijn werkzame periode en te genieten van de natuur en te reflecteren over de zaken des levens. Als het erg warm wordt, zo medio juni, kom ik weer thuis. Genieten van een paar weken vakantie met mijn echtgenote.
En dan de volgende uitdaging: Het idee komt van Karin Mentink. Zij hoorde van mijn 'loopje' naar Santiago en dat ontlokte haar de opmerking: "Loop je dan als sponsortocht ook nog even naar Sovata?"
Dat leek me niet zo'n goed idee. Maar er was toch iets in mij geraakt. Even later werd ik door mijn broer Geert uitgenodigd om een lange fietstocht te maken in de USA. Toen viel er een kwartje. Een fietstocht naar Sovata als oefening om te kijken of ik het met mijn broer zou kunnen uithouden op de fiets en kamperend in tentjes! En daarmee werd de opmerking van Karin op eens een leuke uitdaging.

Concreet betekent dit nu, dat mijn broer en ik begin augustus 2003 op de fiets stappen en gepland hebben ca. 30 dagen later in Sovata aan te komen. We fietsen de eerste 2000 kilometer volgens een beschreven route - de zogenaamde Limesroute. Die leidt ons langs de grens van het oude Romeinse rijk - dwars door Duitsland, Oostenrijken Hongarije. De route is beschreven tot de Hongaars - Roemeense grens. En van daar zoeken we onze weg, zoveel mogelijk langs binnenwegen naar Sovata.
We hebben er beiden erg veel zin in.

Maar nu komt het: Wij de kilometers - U de sponsoring

Elke inzet - hoe klein ook - is welkom.
Het gaat tenslotte om het einddoel: de (wees-)kinderen van Sovata een kans op een betere toekomst te geven! Een cent per kilometer zouden wij al heel fijn vinden!

En een groot voordeel: u kunt nog even sparen; we gaan per slot pas in augustus en in september blijkt wel dat we het gehaald hebben!

Dus tijd genoeg!

We rekenen op u.!!

12-11-2002

En zo kwam het, dat broer Geert en ik, op 4 september 2003 feestelijk onthaald werden door een groep jeugdige fietsers. Een escorte naar het gemeentehuis, een toespraak van de loco-burgemeester en een drankje ter afsluiting. De volgende dag naar het kindertehuis in aanbouw. Erg onder de indruk van de grote verschillen met de werkwijze in de Nederlandse bouw. En nog een heel traject te gaan voordat daar kinderen zouden worden opgenomen in familieverband.

Na thuiskomst (met de trein) konden we de balans opmaken. Het totaalbedrag, door sponsoren toegezegd, bleek meer dan € 15.000 te zijn geworden.
Een resultaat waarmee we heel blij waren.

23-9-2003
 

roem0 (9)De pers te woord staan roem0 (15) Klaar voor de start!
roem0 (62) De waterscheiding roem0 (136)De echte goulash.
roem0 (309) Einddoel bereikt roem0 (258)Ontvangst met bloemen
roem0 (266) Een symbolische handeling roem0 (314) De locoburgemeester gaat zo spreken