Real time web analytics, Heat map tracking“Als je iets doet voor een ander, maak je twee mensen gelukkig”
Ook dit jaar heeft groep 8 van de openbare Daltonschool De Tandem in IJsselstein een steentje bijgedragen aan de hulp die onze Stichting elk jaar weer biedt. Net als vorig jaar heeft deze klas een klas met leeftijdsgenootjes in Sarateni gesteund, maar dit jaar volgens het idee “een kind voor een kind”.

Sander de Frie, docent groep 8: “We startten met wat foto’s en filmpjes over Sovata en omgeving, de mensen, huizen en kinderen daar. De verschillen die we zagen met ons leven hier zijn groot; de kinderen konden zich nauwelijks voorstellen dat er zelfs hele gezinnen daar in huizen leven kleiner dan de gemiddelde slaapkamer die een kind hier heeft. Of moest je je voorstellen hoe het zou zijn zonder toilet of douche in huis. De motivatie om de kinderen die in zo’n situatie leven te helpen, was snel gevonden. Tandem 2016

Elk kind van groep 8 van de Tandem heeft een doos versierd en gevuld met schoolspullen (schriften, pennen, potloden, gum, schaar, liniaal, puntenslijper), wat lekkers (een chocoladeletter en een zak pepernoten), een knuffel en een in het Engels geschreven persoonlijk kaartje. Op dit kaartje was een foto geplakt van het kind dat de doos had gemaakt. Deze dozen werden in een aantal knutsellessen mooi versierd en daarna in grote dozen verpakt. Zondag 30 oktober vertrokken de dozen samen met de andere circa 1500 pakketten in drie vrachtwagens richting Roemenië. Woensdag 3 november zijn de pakketten bij de school in Sarateni gebracht en direct door de kinderen daar uitgepakt.

Nienke van Toor was bij het uitdelen en uitpakken en meldde ons: “Wij zijn vanmorgen naar de school in Sarateni geweest. De hele dozenactie was een geweldig succes! Dat alle namen erop stonden was al spannend… De inhoud werd enthousiast bekeken en ontvangen en met name het persoonlijke briefje scoorde hoog!! Het was echt geweldig om al die blije gezichten te zien, jullie hebben het precies goed gedaan! Namens alle kinderen hartstikke bedankt!!!”.

De kinderen in IJsselstein genoten van alle foto’s en filmpjes die wij ontvingen over het uitdelen en het uitpakken van de dozen in Sarateni. Zulke blije gezichten daar zorgden voor evenzoveel blije gezichten hier.

Nog blijer werden we toen na terugkomst van de lopersgroep in Nederland een tijdje later een tas op onze school werd bezorgd met daarin een paar cadeautjes uit Sarateni voor ons! De klas daar had een mooi kunstwerk gemaakt met daarop alle handen en foto’s van de kinderen, plus een persoonlijk briefje van elk kind. Daarnaast nog een mooi handgemaakt traditioneel houten figuur, dat een mooie plek heeft gekregen in onze klas.”
Sander de Frie, IJsselstein