Real time web analytics, Heat map tracking


Wij kennen geen strijkstok!
Naast pakketten en het familiekindertehuis zorgt de Stichting Roemeense Kinderhulp ook voor een groot aantal ondersteuningsprogramma’s voor families.

Sinds het voorjaar van 1998 biedt de Stichting aan Nederlandse families de mogelijkheid maandelijks een gezin in Roemenië financieel te ondersteunen met een bedrag naar keuze. Na aanvankelijk een wat aarzelend begin is hiervoor de laatste jaren een steeds grotere belangstelling ontstaan. Het aantal gezinnen dat op deze wijze wordt geholpen is van drie gezinnen in 1998 uitgegroeid tot 57 Roemeense gezinnen die maandelijks voor een totaal bedrag van € 1.966,- aan financiële ondersteuning ontvangen. (2015)

Zo is voor deze mensen in Sovata het dagelijkse leven wellicht iets draaglijker geworden en wordt indirect een bescheiden bijdrage geleverd aan de groei van de economie in Sovata. Het succes van deze actie is ongetwijfeld te danken aan het feit dat het Nederlandse gezin zelf bepaalt aan wie het geld ten goede komt én dat het Roemeense gezin het volledige bedrag in handen krijgt.
De uitbetaling geschiedt door een lokale vertrouwenspersoon van de Stichting. Regelmatig wordt de boekhouding en de uitbetaling door het Stichtingsbestuur gecontroleerd, zodat wij u garanderen dat zowel de uitbetaling als de registratie ervan correct geschiedt.

Als u ook graag een familie in Sovata op een periodieke basis wilt ondersteunen, kunt u bij ons een incasso machtigingskaart aanvragen. Hierop kunt u dan aangeven welke familie u graag wilt ondersteunen en voor welk bedrag u een maandelijkse betaling wilt laten uitvoeren. Op de machtigingskaart dient u tevens een beschrijving van de ontvanger aan te geven; d.w.z. de volledige naam en het adres alsmede het paspoort- of identiteitskaartnummer. Hiermee kan dan in Roemenië de goede ontvanger worden vastgesteld.

Na ontvangst van de tweede periodieke betaling, zal de uitbetaling in Roemenië beginnen. Op vertoon van de door u opgegeven identiteitspapieren door de ontvanger, wordt de uitbetaling in Euro's uitgevoerd. Het periodiek afgeschreven bedrag zal automatisch vermeerderd worden met € 2,- voor de bank- en administratiekosten.

Wilt u meer weten over deze mogelijkheid? Neemt u dan even contact op met Piet Jonker (penningmeester Stichting Roemeense Kinderhulp) en u krijgt de informatie plus een aanmeldingsformulier vrijblijvend thuis gestuurd.
Indien gewenst vertelhij u graag over de telefoon welke mogelijkheden er zijn.
Zijn telefoonnummer is: 030 – 6889140
E-mailen mag ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Klik hier voor: downloaden van het aanmeldingsformulier of het aanvragen van het formulier via email.

Indien u Adobe Reader nog niet heeft, dan is hier de link waarmee u het programma kunt downloaden: