Real time web analytics, Heat map tracking


Voorjaar 2016 hebben wij in Suru (wijk van Chibed) huizen geinspecteerd. We hebben toen geïnventariseerd welke huizen het meest urgent een nieuw dak nodig hadden.We kozen 7 huizen en spraken met de bewoners af dat die ook straks moeten helpen en dat wij de materialen leveren.

UITVOERING
Op onze eerste dag, worden voor het eerste huis de rollen bitumen opgehaald in een zaak in Sovata. Een tolk gaat mee om uit te leggen dat we de komende week een flink aantal rollen nodig hebben, maar we willen deze voorraad niet in 1 keer hebben, we komen per dag halen wat er nodig is. Gelukkig hebben we een flinke huurauto, zodat er aardig wat rollen in de achterbak kunnen.wad 2016 daken 03

Van het huis dat het eerst aan de beurt is, zijn de eigenaren aanwezig. Er wordt meteen flink aangepakt. De oude rommel moet eraf en de mannen klimmen als apen heen en weer. Ook wordt gekeken welke vaders nog meer thuis zijn en zo aan de slag kunnen gaan. Er zijn veel mannen aan het werk, wat een positief teken is, maar spullen leveren we alleen als er concrete afspraken gemaakt kunnen worden. Er volgen heel wat ritjes van Sovata op naar Suru.

Zo tegen het weekend gaat het opschieten. Voor nog eens 2 huizen leveren we de rollen bitumen. En we zien dat de bewoners elkaar gaan helpen, echt fijn. Nu komt er schot in. Een gezin, dat in april al plannen en materialen had voor uitbreiding aan hun huis, gaat nu serieus bezig. We beloven ook hen materialen voor hun huis. Wat zijn ze blij, meerdere keren komen ze het zeggen. Het geeft zo alle mensen een enorme boost.

Zo gaan we dagen door, het moet tenslotte wel afkomen. Huis nummer 3, 4 , en 5. We zien dat ze elkaar gaan helpen.
Nog eens 8 rollen bitumen, sjouwen, slopen en de daken dichten. Het begint nu echt op te schieten. Ook onze tijd. Het moet wel af. Huis nummer 6 en 7.
wad 2016 daken 04Dan komt er nog een helemaal nieuw verzoek binnen, van een heel jong stel met een kindje. Ze wonen nog wat verder achteraf in een krotje. Een kwartier lopen naar boven staat inderdaad een huis zonder dak zelfs. Als ze nu direct aan de slag gaan, krijgen ze de  spullen die nodig zijn!

Intussen hebben we, als verhoring op gebed, blikken melkpoeder gekregen en heeft de moeder die geen borstvoeding heeft voor haar kindje, genoeg voor een aantal weken. De directeur van de school krijgt het in beheer.
Op de laatste dag van ons verblijf, dag nummer 11, komt het laatste huisje af.

We zijn met de bewoners blij en tevreden. We kijken terug op een goed project met zichtbaar resultaat. 

Een project van de Regio Waddinxveen