Real time web analytics, Heat map tracking


In 2003 werden de eerste stappen gedaan voor het opzetten van een toeristenbureau in Sovata. In de ‘glorietijd’ tijdens het communistische regiem was Sovata een geliefd kuuroord dankzij het zoute warme zoutwatermeer en de behandelingsmogelijkheid voor o.a. reumatische aandoeningen. Na de omwenteling is het toerisme heel sterk afgenomen. Begin 21e eeuw kwam daar langzaam verandering in. Hotels werden en worden nog steeds gerenoveerd en elk jaar komen er meer, hoofdzakelijk buitenlandse, toeristen naar Sovata. Naast het warme zoutwatermeer zijn er in Sovata en naaste omgeving nog meer toeristische bezienswaardigheden die de moeite van een bezoek waard zijn. Daarvan hoopt het toeristenbureau te kunnen profiteren.

 

En dan wordt begin 2004 de nieuwe behuizing betrokken en zijn Nederlandse stagiaires beschikbaar om de lokale activiteiten te ondersteunen. Dit resulteert in een groot aantal activiteiten waarvan ook u gebruik kunt maken bij de voorbereiding van een reis naar Roemenië. Reserveringen voor een van de moderne hotels of voor een pension of vakantiebungalow kunnen ze voor u maken en zij weten welke interessante bezienswaardigheden er in en rond Sovata de moeite waard zijn.

 

Het toeristenbureau is niet alleen, de toeristen tijdens het bezoek ter plaatste behulpzaam zijn, ook aan toeristen uit binnen- en buitenland kan thuis tijdens het plannen van een vakantie via de website of e-mail informatie en hulp gegeven worden, zoals een routebeschrijving, het zoeken van een accommodatie etc..

Het bureau biedt een breed scala van diensten, die u wellicht zullen aanspreken als u Sovata wilt bezoeken:

  • advies en reservering van lokale accommodatie (afhankelijk van de wensen en het budget zowel bij kleine pensions als grotere (kuur)hotels);

  • gedetailleerde routebeschrijvingen naar Sovata met een aantal  overnachtingadressen voor de heen- en terugreis; vliegveld transferservice;

  • ontvangst ter plaatse voor nadere uitleg en begeleiding naar de accommodatie;

  • diverse dagtochten (een of meer dagen) naar interessante plaatsen en bezienswaardigheden;

  • rondleidingen en bezoeken aan folkloristische woongelegenheden en boerderijen;

  • natuurwandelingen;

  • gids- en tolkservices;

  • een internetcafé om in contact te blijven met het thuisfront.

Voor het aanbod van de beschikbare hotels en accommodaties is momenteel een website beschikbaar.

Adresgegevens:
Tourist Office Sovata, Salt Lake Travel
Str. Bradului Nr. 2/A 
545500 Sovata
Tel. : 0040-(0)265-577-421 (Engels)  
Mob.: 0040-(0)742-178884 (Engels)
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ( Engels-Duits)
Website: www.sovatatravel.ro

Of als u niet in het Engels kunt communiceren mag dit ook via:
Edwin of Karin Mentink
Weegbree 122
3401 KB IJsselstein
Tel. : 030-6886128
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als bijzonderheid is nog te vermelden, dat de opbrengst het tourist office geheel ten goede komt aan onze stichting Pro Sovata, en dat zodoende de kinderen ten volle van profiteren!