Real time web analytics, Heat map tracking

Wij vragen best vaak uw hulp om het leven van jonge mensen in Roemenië op de rit te krijgen. En omdat er ook altijd weer gulle mensen zijn die het, net als wij, belangrijk vinden dat deze ambitieuze jongeren geholpen worden, durven wij te blijven vragen. 

Kincso Sebestyen 02Kincsõ Sebestyén Apollónia

Kincsö is studente tandheelkunde. Een deel van het college- en leefgeld voor Kincsö zal uit de bijdrage komen die de Rotary Club aan het studiefonds heeft gedaan. Maar voor een ander deel zoeken we nog sponsors.

Voor het derde jaar op rij vragen we uw hulp om haar te ondersteunen bij de financiering van haar studie. Kincsö werkt er keihard voor. Afgelopen jaar is zij geslaagd voor de meeste examens, maar omdat zij één onvoldoende had en er een nieuwe wet in werking is getreden, moest zij dit jaar zelf het collegegeld betalen, haar studiebeurs is vervallen. Ze baalt daar ontzettend van, want zij had ontzettend haar best gedaan. In de zomer heeft ze stage gelopen en op dit moment is zij al bezig met haar scriptie die eind van haar zesde studiejaar af moet zijn. Omdat zij de scriptie in de Roemeense taal moet schrijven, is zij daar al vroeg aan begonnen. Begin dit jaar stond ook weer bol van praktijkopdrachten en examens. Ze heeft ze allemaal met goed gevolg voltooid! Kincsö schrijft ons vaak om ons op de hoogte te houden van haar studie (en haar hobby bodybuilding). In elk bericht spreekt zij weer haar dankbaarheid uit richting de sponsoren, richting het Studiefonds. Om iets terug te kunnen doen, heeft Kincsö dit jaar alle kinderen van Tinkerbell een gratis tandartscontrole gegeven in de tandartsenpraktijk waar zij momenteel werkzaam is. Zo snijdt het mes aan twee kanten: De Stichting helpt Kincsö en Kincsö helpt op haar beurt de Stichting en kan op die manier wat terugdoen voor de ondersteuning vanuit het Studiefonds.

 

Bernadett Berecki

Bernadett 01

Bernadett is een oude bekende. Zes jaar duurt haar medicijnenstudie en ze zit nu in het vijfde jaar. Haar ouders steunen haar waar ze kunnen, maar haar moeder heeft een zwakke gezondheid en haar vader geen hoog salaris.

Dankzij haar grote inzet en steun vanuit het Studiefonds zit Bernadett nu in het vijfde jaar van haar zesjarige medicijnenstudie. Bernadett wordt al een aantal jaren ondersteund door het Studiefonds. Ze heeft net weer in januari 2018 elf examens afgelegd, allemaal met goed gevolg. Haar bevlogenheid is nog steeds hetzelfde als in het begin van haar studie, ditzelfde geldt echter ook voor haar financiële situatie: die wordt zelfs nog slechter nu niet alleen haar moeder maar ook haar vader in de ziektewet zit.
De steeds maar uitgestelde heupoperatie van haar vader (hij liet telkens de studie van zijn dochter voorgaan) maakt dat hij nu helemaal niet meer kan werken. Afgelopen zomer heeft Bernadett twee maanden gewerkt als serveerster.

Met het verdiende geld kon ze na de zomervakantie in ieder geval weer verder met haar studie. Voor het laatste stuk van haar studie zoeken wij nog mensen die Bernadett willen helpen om de eindstreep te halen. Met uw hulp gaat het haar lukken!

 

  

Szekely Henrietta

 Henrietta Szekely 

Henrietta is, als één van onze vakantiekinderen, in 2007 in Nederland geweest. Zelf zei ze daar later over: “Het heeft mij laten zien dat er meer is dan het huis, de zandweg en de omgeving van Sovata waar ik woon.” De vakantie vergrootte haar wereld en gaf haar ambitie. Ze wilde gaan studeren en wel  medische natuurkunde.

Onze ambitieuze Henrietta heeft het niet makkelijk met haar studie medische natuurkunde. Hoewel ze er alles voor over heeft, was het voor haar erg wennen in de grote stad en is de opleiding zwaar. Alles gaat op de Universiteit in het Roemeens en dat is best lastig voor de Hongaars sprekende Henrietta. Zeker in het eerste jaar kostte dat haar heel veel tijd en energie. Het komt haar dus niet aanwaaien, Henrietta moet er heel hard voor werken. Dat doet ze ook. Ze is een doorzetter en probeert alles zo goed mogelijk te doen. De stof is soms zo moeilijk dat ze niet altijd een examen haalt. Dan werkt ze nog harder, want slagen dat wil ze en dat zal ze. Henrietta is nu bezig met haar tweede jaar. Na de tentamens en examens met goed gevolg te hebben afgelegd is ze nu aan het derde semester begonnen. Het valt niet mee voor haar, maar ze is nog steeds blij met haar keuze en de mogelijkheid om haar droom te verwezenlijken. Wie wil Henrietta komend jaar ondersteunen?

 Albert Kanyo
Steunt u deze doorzetter?

Albert Kanyo 16
Geslagen en verstoten. Zo kun je de jeugd van Albert Kanyo samenvatten. Maar dat heeft hem niet klein gekregen. Hij heeft zijn rug recht gehouden en alle negativiteit omgebogen in positieve energie. Met grote inzet bouwt hij nu aan zijn toekomst. Daar kan hij wel een beetje financiële hulp bij gebruiken. Geeft u hem een steuntje in de rug? Dit is zijn verhaal.
Mijn naam is Albert Kanyo. Ik ben geboren in Erdely in Sepsiszentgyorgy en ik woonde daar 19 jaar lang met mijn ouders. Mijn vrienden zeggen wel eens dat ik een boek over mijn leven zou kunnen schrijven. Mijn leven bestond altijd uit pieken en dalen, nooit was het ‘gewoon’. Toen ik klein was kende ik mijn vader niet. Hij werkte in het buitenland, om geld te verdienen.

Toen ik hem eenmaal leerde kennen dacht ik dat het normaal was dat vaders streng zijn. Dat zoiets bij de opvoeding hoort en dat het goed is voor de ontwikkeling van een kind. Later kwam ik erachter dat de mate van strengheid van mijn vader niet normaal was. Ik wist te vroeg wat huiselijk geweld was en voelde me thuis niet meer veilig. Daarom heb ik mijn tijd in studeren gestoken.

In de loop van de jaren werd ik steeds meer teruggetrokken. Nog erger toen ik er tijdens mijn tienerjaren achter kwam dat ik op jongens viel. Op het lyceum werd erover gepraat en stuurden ze me naar een psycholoog. Mijn moeder verzette zich tegen het idee dat ik homo was. Maar ik wilde geen masker dragen en met leugens leven, dus ik heb haar alles verteld en de gevolgen over me heen laten komen.

Nadat ik de liefde had gevonden zag ik dat ik de juiste weg had gekozen. Ondanks dat ik verstoten was door mijn ouders kwam ik innerlijk tot rust. Ik ben wie ik ben en ik mag houden van wie ik wil. Mijn grootouders hebben mij in huis genomen en ze steunen mij zoveel mogelijk met collegegeld en levensonderhoud. Maar zij leven in eenvoudige omstandigheden, waardoor hun hulp natuurlijk maar beperkt mogelijk is.

Ondanks dat ze denkt dat ik mentaal ziek ben, ondersteunt mijn moeder me af en toe ook. Maar thuis wonen is, vanwege mijn vader, geen optie meer. Door de afstand (meer dan 100 kilometer) bezoek ik mijn ouders niet. Maar de man die van mij houdt staat altijd naast me, dus ik voel me niet alleen.

Ik vertrouw erop dat mensen en omstandigheden kunnen veranderen, ik accepteer mijn situatie en ben blij met alles wat ik heb bereikt.

Albert studeert medicijnen. Hij heeft op de campus gewoond, maar ondervond daar moeilijkheden vanwege zijn geaardheid. Nu huurt hij een kamer in het huis van de grootvader van een vriend. Hij studeert hard en al zijn cijfers zijn boven de 8. Dat betekent dat hij misschien in aanmerking komt voor korting op zijn opleidingskosten. Wilt u hem helpen zijn opleiding te voltooien? Met 150 euro per maand kan hij zijn collegegeld betalen. Kosten voor levensonderhoud, onderdak, kleding, voeding, reiskosten etcetera worden door Albert zelf, zijn moeder en zijn grootouders gedragen. Natuurlijk vragen we u niet om in uw eentje 150 euro per maand te doneren. We hanteren liever het gezegde “Met veel druppels vul je ook een emmer”.

 

Ilona Kovacs  siteIlona Kovacs
Afgelopen jaar hebben wij een ondersteuningsverzoek gedaan voor Ilona, studente informatiekunde, (via internet) aan een Amerikaanse universiteit. Ilona woont samen met haar broer in een klein huisje op een half uur lopen van de doorgaande weg van Sovata boven op een berg. Er loopt niet eens een normale weg naartoe. Haar ouders leven niet meer. Met z’n tweetjes moeten ze het zien te rooien. Dat valt niet mee, temeer omdat haar broer zwaar alcoholist is. Ilona heeft nog een broer, die woont samen met vrouw en kinderen in Sovata, maar die kan zelf al niet rondkomen. Verder heeft Ilona niemand op wie zij kan terugvallen. Hoe bewonderenswaardig is het dat Ilona dan toch haar dromen wil verwezenlijken? Dat zij op eigen kracht de studie is aangegaan? Ilona is een bekende van de Stichting, ze ondersteunt Tinkerbell als er problemen zijn met de computers. Het afgelopen jaar hebben wij dankzij donaties aan het Studiefonds Ilona kunnen helpen. Haar reactie? “ Wow!!! This is great news!!! I am very-very happy! I do not know how to express my gratitude in words towards you and towards the Foundation and towards the Sponsor who is so generous! I know that this is possible because all of you are so compassionate and noble-minded, who work hard to help those in need. THANK YOU! Dat komt er op neer (in het kort en vrij vertaald) dat ze heel-heel blij is en de sponsoren ontzettend dankbaar is met deze geweldige kans om haar leven binnenkort te verbeteren, doordat ze een goede baan kan gaan zoeken.

 

Wilt u al deze jonge mensen helpen hun droom te verwezenlijken?
Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20-9-2017