Real time web analytics, Heat map tracking

Wij vragen best vaak uw hulp om het leven van jonge mensen in Roemenië op de rit te krijgen. En omdat er ook altijd weer gulle mensen zijn die het, net als wij, belangrijk vinden dat deze ambitieuze jongeren geholpen worden, durven wij te blijven vragen. 

Bernadett Berecki

Bernadett 01

Bernadett is een oude bekende. Zes jaar duurt haar medicijnenstudie en ze zit nu in het vijfde jaar. Haar ouders steunen haar waar ze kunnen, maar haar moeder heeft een zwakke gezondheid en haar vader geen hoog salaris.

Dankzij haar grote inzet en steun vanuit het Studiefonds zit Bernadett nu in het vijfde jaar van haar zesjarige medicijnenstudie. Bernadett wordt al een aantal jaren ondersteund door het Studiefonds. Ze heeft net weer in januari 2018 elf examens afgelegd, allemaal met goed gevolg. Haar bevlogenheid is nog steeds hetzelfde als in het begin van haar studie, ditzelfde geldt echter ook voor haar financiële situatie: die wordt zelfs nog slechter nu niet alleen haar moeder maar ook haar vader in de ziektewet zit.
De steeds maar uitgestelde heupoperatie van haar vader (hij liet telkens de studie van zijn dochter voorgaan) maakt dat hij nu helemaal niet meer kan werken. Afgelopen zomer heeft Bernadett twee maanden gewerkt als serveerster.

Met het verdiende geld kon ze na de zomervakantie in ieder geval weer verder met haar studie. Voor het laatste stuk van haar studie zoeken wij nog mensen die Bernadett willen helpen om de eindstreep te halen. Met uw hulp gaat het haar lukken!

 

  

Szekely Henrietta

 Henrietta Szekely 

Twaalf jaar geleden was Henrietta één van onze vakantiekinderen. Die vakantie veranderde haar toekomst. Ze keek over de gemeentegrenzen van Sovata heen, zag de mogelijkheden die de wereld haar bood en greep haar kansen met beide handen aan. Ze had haar zinnen gezet op een studie Medische Natuurkunde en liet zich door niemand tegenhouden. Het was een moeilijke start. Een vreemde stad, ver van vrienden en familie, een interessante, maar zware studie. Maar Henrietta sloeg zich er dapper doorheen en langzamerhand begon ze zich thuis te voelen. Gelukkig had ze geen geldzorgen, want ze kan erg goed budgetteren en gaat heel verstandig om met haar geld, dat ze voor een groot deel van sponsoren ontvangt. Inmiddels heeft ze veel vrienden gemaakt, wat niet alleen gezellig is, maar ook goed voor haar studieresultaten, want ze steunen en helpen elkaar waar ze kunnen. De examens zijn altijd erg zwaar, maar Henrietta werkt hard en haar cijfers zijn goed. Ze is nu aan haar derde jaar begonnen en ze heeft een korte stage in een ziekenhuis achter de rug. Ze werkte daar met nucleaire medicatie in een diagnostisch laboratorium. Het radioactieve materiaal wordt gebruikt om tumoren te onderzoeken. Heel interessant werk en Henrietta hoopt dan ook dat ze ooit naar het ziekenhuis terug kan keren om er een langere tijd te mogen werken.

Albert Kanyo
Luctor et emergo

Albert Kanyo 16

Albert Kanyo (roepnaam Berci) kent de wapenspreuk van Zeeland waarschijnlijk niet, maar deze lijkt voor hem geschreven te zijn. Hij had een moeilijke jeugd. Geslagen door zijn vader en verstoten door zijn moeder, werd hij in zijn pubertijd door z’n grootouders in huis genomen. Hij worstelde met zijn geaardheid, maar besloot uiteindelijk zichzelf te accepteren en iets van zijn leven te maken. Hij kwam bij ons voor financiële hulp om zijn studie te kunnen voltooien en een aantal lieve mensen besloot om hem te sponsoren. Zij hebben ervoor gezorgd dat Berci nu een mooie toekomst tegemoet gaat. Gelukkig is de relatie met zijn moeder in de afgelopen tijd hersteld. Berci bezoekt zijn grootouders en haar regelmatig. Ze kampt met gezondheidsproblemen. Er is een deel van een goedaardige tumor verwijderd en een nieuwe operatie staat gepland voor het andere deel. Maar ze heeft veerkracht en is vastbesloten om te herstellen.
“Het voelt alsof ik aan het begin sta van een nieuw hoofdstuk in mijn leven”, vertelt Berci in één van zijn mails. Hij heeft stage gelopen in een apotheek en dat heeft hem gesterkt in het idee dat hij de juiste studiekeuze heeft gemaakt en dat dit het werk is dat hij de rest van zijn leven met plezier zal doen. Hij heeft nog een paar maanden te gaan voordat hij afgestudeerd is en aansluitend gaat hij een extra programma volgen in Hongarije. Dit programma is erop gericht dat hij praktijkervaring opdoet, maar voor Berci biedt het een extra voordeel: hij heeft er al enige tijd over nagedacht om in Boedapest te gaan wonen. Door aan het programma mee te doen, kan hij ervaren hoe het hem in Boedapest bevalt en beslissen of hij die stap inderdaad gaat zetten. Het is een emotionele tijd in zijn leven. Nieuwsgierigheid, spanning en hoop wisselen elkaar af. Intussen werkt hij hard voor zijn examens en kijkt hij vooruit naar wat er daarna komt. In iedere mail dankt hij de sponsors voor hun hulp, hij realiseert zich heel goed dat hij zonder hen zijn studie pas veel later, of misschien wel nooit, had kunnen afronden. Hij komt er wel, daar twijfelen we niet aan!

 

Wilt u al deze jonge mensen helpen hun droom te verwezenlijken?
Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

25-1-2019