Real time web analytics, Heat map tracking

 

Denes(ke) Nagy

Deneske 12Apetrots
Supergoed nieuws van één van de Tinkerbell ‘kinderen’ (inmiddels al een volwassen man, waar blijft de tijd?). Onze Déneske is afgestudeerd en wij zijn apetrots!
Déneske studeerde verpleegkunde, heeft zich echt op zijn studie gestort en heel hard gestudeerd. Het resultaat was ernaar: hij behaalde een eindscore van 9,34 uit 10. Zelf was hij niet helemaal tevreden, maar wij vinden het een prachtig resultaat!

Zijn huidige plan is om een goede baan als medisch assistent te vinden en er is geen enkele reden waarom dat niet zou gaan lukken. Hij stuurde ons meerdere mailtjes om de Stichting en onze sponsors te bedanken voor alle steun door de jaren heen. Op onze beurt zijn wij blij dat we een kleine jongen met weinig tot geen kansen in het leven hebben mogen begeleiden naar volwassenheid en een rooskleurige toekomst. Uiteraard houden we contact en we laten u weten hoe het verder met hem gaat!

 


Barni Birtok 02Barni Birtok

In 2012 is Barni begonen met zijn studie Areospace Technilogy aan de TU-Delft. Hij kwam met een geweldige aanbeveling van de Roemeense universiteit in Boekarest, maar hij had niet de financiele middelen om de inschrijving en de eerste paar maanden in Nederland te kunnen bekostigen. Wij hebben Barni de afgelopen jaren soms iets minder soms iets meer ondersteund; inmiddels is hij afgestudeerd en ook teruggegaan naar Sovata.

Afgelopen maand kwam Barni met voor hem heel goed nieuws: hij komt weer naar Nederland, want hij heeft hier een goede baan aangeboden gekregen. De baas voor wie hij tijdens zijn studie heeft gewerkt in Zoetermeer, is voor zichzelf begonnen en wil Barni graag in zijn nieuwe team. Barni ziet dus een kanstijke toekomst tegemoet, waarvoor hij ons erg dankbaar is.

Zodra Barni is gesetteld in NEderland en zijn eerste salaris ontvangt, zal hij in termijnen de ondersteuning die hij heeft ontvangen, terugbetalen. Dit volgens de afspraak: Als je niet in Roemenie blijft werken, maar in het buitenland, heb je de mogelijkheid om de ondersteuning weer terug te batalen om zodoende andere studenten weer te helpen.  Mooier kan het niet gaan.

Sponoren, hartelijk bedankt voor deze gegeven kans!

 

szidonia nagy 2015Szidonia Nagy

We hebben u regelmatig op de hoogte gehouden van de studie van Szidonia Nagy. Zij wilde altijd al verloskundige worden en met hulp van twee Nederlandse families studeerde zij ‘Clinical Health Management’.

Tijdens haar studie had ze het niet makkelijk. Bij haar vader werd darmkanker vastgesteld en Szidonia heeft naast haar studie voor hem gezorgd. Na verschillende operaties gaat het nu gelukkig goed met hem. En met Szidonia gaat het nog beter: zij heeft haar Master Degree behaald en haar proefschrift met goed gevolg ingediend! Zij heeft ons laten weten dat zij de Nederlandse families die haar al die jaren financieel hebben gesteund, heel hartelijk wil bedanken. Door hun bijdrage kan Szidonia nu een beroep uitoefenen waarmee zij in staat is om heel veel andere mensen te helpen.

Renata 13

 

Renata Nagy
Zij is een van de kinderen uit het kindertehuis en is in september 2011als eerste 'Tinkerbeller', begonnen aan een vervolgstudie. Ze koos voordoktersassistente. In 2014 is zij met mooie cijfers geslaagd. Zij woont sinds enkele jaren in Tirgu Mures en heeft een leuke baan als doktersassistente.

 

Kinga Kacsokacso Kinga klein
Kinga Izabella Kacsó wilde graag advocaat worden.  Zij studeerde rechten aan de Petru Major universiteit in Tirgu-Mures. Een sponsor, die het niet nodig vindt om met naam genoemd te worden, maar die wij bij dezen wel heel hartelijk willen bedanken, hielp haar door de studie heen. U hoorde het goed: 'hielp'. Kinga is namelijk geslaagd! Het laatste jaar was extra zwaar. Ze besloot om haar bijbaantje op te geven en al haar energie in haar studie te steken. Draaide ze daarvoor al elk dubbeltje om voordat ze het uitgaf, in dat jaar deed ze dat wel twee keer. Maar met een heel mooi resultaat: ze slaagde met vlag en wimpel. Nu is ze op zoek naar een baan. Bij de huidige economie is dat ook een moeilijke opgave. Maar dankzij haar studie heeft Kinga een betere kans dan veel van haar leeftijdsgenoten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ook dat gaat lukken.

 

Hesfelean HenriettaHenrietta Hesfelean
Henrietta leeft alleen samen met haar moeder. Haar vader overleed aan diabetisch toen zij 6 jaar was.
Afgelopen zomer heeft zij met goed gevolg de middelbare school afgemaakt. Daarbij had zij een goede steun aan haar moeder die haar stimuleerde om te werken aan haar studie. Het salaris van haar moeder is slechts zeer beperkt en biedt geen mogelijkheid om een vervolgstudie te bekostigen. Sinds haar jeugd droomde ze al om kapper te worden.
Via het studiefonds is ze in augustus 2012 begonnen met deze opleiding in Tirgu Mures.
Inmiddels is ze met een 10 geslaagd en heeft ze haar diploma gehaald.

 

 


Zsolt Geréb

”Bijdragen aan een betere wereld’, wilde Zsolt. Om die reden studeerde hij Rechtshandhaving en wilde hij na zijn afstuderen bij Interpol of Europol gaan werken.Zsolti Dat afstuderen was op dat moment een probleem. Hij was met de laatste loodjes bezig toen zijn ouders in financiële problemen raakten. Gelukkig vonden we lieve mensen die hem wilden ondersteunen.
Halverwege zijn laatste jaar stuurde hij keurig een update: er waren dat halfjaar met 18 examens in totaal 36 punten te verdienen. Van de 18 examens moest hij er nog 3 afleggen. Voor de examens die al achter de rug waren, had hij 30 punten gehaald. Als u goed meegerekend hebt, dan weet u dat hij dus het maximaal te behalen aantal punten had binnengesleept. 
Naast al dat harde werken had hij deelgenomen aan een project op de universiteit, met als doel goede betrekkingen tot stand te brengen tussen de Roemeense en de Hongaarse politie en de politieacademie. Omdat hij zowel de Hongaarse als de Roemeense nationaliteit heeft, kreeg hij daar een belangrijke rol in: die van vertaler en contactpersoon tussen de twee nationaliteiten. Heel interessant, want zo kreeg hij de bijzonderheden, doelen, regels en methodes van beide kanten mee.
Na afloop van z’n laatste jaar kregen we opnieuw bericht: zijn hartelijke dank aan alle sponsoren, want zonder hen had hij niet kunnen afstuderen. Op 1 augustus gaat hij beginnen als economisch rechercheur in Boedapest. De maand juli wordt hij ingewerkt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij een uitblinker wordt. En met hem wordt de wereld een stukje veiliger.

 

Arpad Lorincz
Arpad Loincs 02 Arpad was de jongste student waar we uw hulp voor gevraagd hebben. Met 15 jaar ging hij al uit huis om autotechniek te kunnen studeren. Met hulp van het Studiefonds heeft hij vorig jaar zijn studie afgerond. Na het behalen van zijn diploma heeft hij geprobeerd in zijn woonplaats Chibed een baan als automonteur te vinden. Dit is helaas niet gelukt. Ook in en rond Sovata heeft hij geen baan kunnen vinden… Niemand neemt een beginner aan zonder ervaring. Zelfs zijn aanbod om gratis voor een paar maanden te werken werd afgeslagen. Omdat hij niet thuis op de bank wilde gaan zitten, heeft Arpad werk in Hongarije gezocht… én gevonden: hij werkt daar nu in de bouw. Het is niet zijn droombaan, maar hij is nu in ieder geval aan het werk en kan een gedeelte van zijn loon overmaken naar zijn familie in Roemenië. Arpad houdt ons op de hoogte en hoopt op niet al te lange termijn toch werk te vinden als automonteur. Hij geeft niet op. 

 


Wilt u ook uw bijdrage leveren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.