Real time web analytics, Heat map tracking

 

Bij alle projecten houden we, ook na afloop, de vinger aan de pols. We willen graag weten hoe het met iedereen gaat en leren daar ook uit voor volgende projecten. In 2009 hielpen we, met dank aan onze sponsors, twee meisjes om een opleiding te volgen. Ze kregen les in het kappersvak, maar leerden ook manicure en pedicure vaardigheden. Hoe moeilijk het dan toch nog is om aan werk te komen en dit te behouden, leest u in het verhaal van Emoke.

Emoke en Laura kwamen in 2009 bij ons met het verzoek hen te helpen om een opleiding tot kapper te volgen. Met behulp van Jon Karelse Intercoiffure in IJsselstein is dat gelukt: Emoke en Laura slaagden met vlag en wimpel. 
In Sovata was helaas geen werk te vinden, maar zowel Laura als Emoke vonden snel daarop werk in Targu Mures. Emoke werkte als manicure en Laura als kapper en beiden verhuisden naar Targu Mures om zo dichter bij het werk te komen wonen. 
Emoke haar eerste werkgever betaalde heel slecht en onregelmatig, dus ging ze uiteindelijk weg naar een tweede werkgever. Daar had ze het erg naar haar zin en heeft ze meer dan een jaar gewerkt. Het was een concept waar ze zelfstandig werkte en de werkruimte van de werkgever huurde.
Maar uiteindelijk bleek het toch niet haalbaar om dit vol te houden. Het was een simpel rekensommetje: ze moest betalen om daar een werkruimte te huren. Maar ook voor haar woonruimte, plus gas/licht/water. Dan nog de belastingen en alle benodigdheden voor haar werk. Al met al kwamen daarmee de totale kosten op bijna 500 euro. En dat is veel geld in Roemenië. Ondanks de steun van haar ouders was daar niet tegenop te werken. En dat was pijnlijk, want ze hield van haar werk en deed veel ervaring op.

Vervolgens is ze weer naar Sovata bij haar ouders ingetrokken en heeft ze op kantoor gewerkt, autoverzekeringen samenstellen. Niet waarvoor ze geleerd had, maar beter dan niets. Na zes maanden sloot helaas het kantoor en nu is ze weer zonder werk. Haar moeder brengt nu het inkomen binnen, haar vader heeft een invalidenpensioen. En Emoke is weer heel hard op zoek naar werk…

Gelukkig gaat het met Laura beter. Zij werkt nog steeds in Targu Mures en het gaat goed met haar.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jong volwasene? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met een van de bestuursleden.