Real time web analytics, Heat map tracking


KV 16 heenreis 19Ieder jaar, in de maand juli, komen vanuit Sovata een aantal Roemeense kinderen die bij Nederlandse gastgezinnen van een onvergetelijke vakantie kunnen genieten. Ook in de afgelopen zomervakantie hebben de kinderen weer een geweldige vakantieweken doorgebracht bij hun gastouders.
Vol indrukken en een geweldige ervaring rijker gaan ze daarna weer terug naar hun familieleden.

Op kosten van de organisatie worden de Roemeense kinderen voor drie weken uitgenodigd en met een gesponsorde touringcar vanuit Nederland opgehaald. De kinderen worden in Nederland per twee ondergebracht in gastgezinnen. De gastfamilies krijgen van de Stichting een Nederlandse-Roemeense woordenlijst met de meest elementaire woorden en zinnen. Als tolk en begeleiding tijdens de reis, het verblijf en de uitstapjes, worden ook twee Engels of Duits sprekende Roemeense begeleiders (over het algemeen zijn dit leraren) uitgenodigd. In noodgevallen kunnen de kinderen via deze begeleiders dan communiceren. In de afgelopen jaren echter, is meer dan eens gebleken dat handen- en voetentaal internationaal is. Na drie weken vakantie in Nederland spreken de kinderen al verschillende woorden Nederlands!

KV 16 Disco leni 07

Gedurende het verblijf gaan de kinderen gezamenlijk eenmaal per week met de Stichting een dagje uit en wordt aan het eind van de vakantieperiode een groot afscheidsfeest voor kinderen én gastfamilies georganiseerd. Zowel voor de kinderen als de gastfamilies is de vakantie een periode waar nog lang met veel plezier op wordt teruggekeken. Ook na terugkeer in Roemenië heeft de vakantie in Nederland nog effecten. Door het contact met de gastouders worden veel kinderen gestimuleerd meer Engels of Duits op school te leren, zodat zij via brieven contact kunnen houden met "hun" gastouders.Als u interesse heeft voor de opvang van twee Roemeense kinderen tijdens de zomerperiode of u wilt meer weten over de activiteiten van de Stichting Roemeense Kinderhulp, dan kunt u contact opnemen met   
Karin Mentink 030-6886128 of Petra de Vos 0348-554199.