Real time web analytics, Heat map tracking

 

attila boda 01

Attila Boda kwam zes jaar geleden naar Nederland. Hij is inmiddels 16 jaar oud en zit op de middelbare school Domokos Kázmér in Sovata. Attila denkt nog vaak aan Nederland, koestert de contacten die hij nog steeds in Nederland heeft.

Attila: ‘Ik ben bevoorrecht dat ik in 2011 via de Stichting naar Nederland mocht reizen. Mijn ouders waren best bang, ze vonden het eng om mij te laten gaan. Nu weten ze dat het een heel goede beslissing is geweest.
Tijdens de drie weken mocht ik de Nederlandse cultuur leren kennen, de gewoontes en wat ik het belangrijkste vind: de Nederlanders. Ze zijn heel aardig. Het Nederlandse gezin bij wie ik drie weken verbleef, was aardig voor mij. Ik vergat zelfs bijna mijn leven in Sovata en voelde mij een beetje Nederlander. 

In Sovata hadden wij afgelopen jaar de mogelijkheid om Nederlandse leerlingen als gast te hebben. Wat wij ervaren hebben, is dat het helemaal niet zo makkelijk is om voor een persoon te zorgen die uit een heel andere cultuur komt. Bij ons was het voor één week, maar ik ben drie weken bij het gastgezin in Nederland geweest en heb dan ook veel respect voor mijn Nederlandse gastfamilie.
De kindervakantie heb ik bij de familie Frie doorgebracht. In de bus, toen ik de foto’s van hen kreeg, vond ik ze eng. Ze waren lang, blond en hadden blauwe ogen. Typisch Nederlanders. Maar toen wij ze ontmoetten was ik aangenaam verrast. Ze waren heel vriendelijk, we gingen meteen Fanta drinken. En ze hebben heel veel uitjes georganiseerd: uit eten in restaurants, bowlen, gocarten en fietsen. Ik vond de Nederlandse fietsroutes mooi en veilig. Ook bezocht ik een Nederlandse school en zag ik hoe de kinderen daar de dag doorbrachten.
De familie bestaat uit vijf leden: de ouders Sander en Miriam en hun kinderen Sacha, Robin en Mandy. Ik houd nog steeds van hen en we hebben nog altijd contact. Ik wil ze bedanken voor de goede zorgen en dat ze ons zoveel mooie ervaringen hebben gegeven. Ik koester de herinneringen.’

attila boda 02Attila Boda, Sovata