Real time web analytics, Heat map tracking


Een contact met Nederland is van grote waarde. Niet alleen de ondersteuning, maar het feit dat er andere mensen zijn die om je geven - door bijvoorbeeld je verjaardag niet te vergeten - maken dit tot zo’n geweldige relatie. Maar al te goed realiseren de kinderen zich hoe zeer zij hebben genoten en hoe belangrijk deze gebeurtenis voor hen is geweest.

Naam: Kinga Peterfi

Leeftijd: 18

Vakantiejaar: 1998

Mijn naam is Kinga, ben 18 jaar oud en kom uit Roemenië en wil jullie vertellen over de tijd dat ik in Nederland was. Het was de grootste ervaring in mijn leven tot nu toe. In 1998 zijn mijn ouders gevraagd hoe ze het vinden als hun dochter, die nooit van huis is geweest, een vakantie van drie weken in Nederland zou hebben. Nadat mijn ouders hun angst opzij hadden gezet, begonnen we met het nemen van Engelse lessen. Eindelijk was het zover, de reis naar Nederland begon. Bij aankomst was iedereen enorm vriendelijk en trakteerde ons zelfs met cadeaus. De vakantie die drie weken mocht duren, heeft mij onvergetelijke momenten bezorgd. Overal waar wij kwamen kregen we van alles. We hebben de zee gezien, een dolfijnenshow en verschillende plaatsen bezocht waar we ook heerlijk hebben kunnen spelen. Het was allemaal heel spannend.

Mijn gastfamilie was geweldig. Beter had ik het niet kunnen wensen. Ik had graag meer tijd met ze doorgebracht. Ik heb er een geweldige vriendin aan overgehouden waarmee ik ondanks dat ze ouder is, overal over kan praten. Ze schrijft mij regelmatig en zelfs als ze in Frankrijk is, blijft ze mij brieven sturen. Met de familie blijf ik ook contact houden. Ze vergeten mij nooit, en mijn verjaardag wordt door hen nooit vergeten. Als ze in Roemenië zijn en bij ons verblijven, geeft het me een heerlijk gevoel om ze zo dicht bij me te hebben. Ik kan enkel uit dankbaarheid zeggen dat ze me geweldig geholpen hebben en dat nog steeds doen. Het is voor ons ongelooflijk belangrijk dat er mensen in Nederland zo goed voor ons zorgen. Als u dit leest dan hoop ik dat ik duidelijk heb kunnen maken wat de waarde van de kinderhulporganisatie voor ons is en hoop dat u blijft helpen. De belangrijkste vakantieherinnering is dat ik de vakantie van u heb gehad!.

Kinga Peterfi