Real time web analytics, Heat map tracking


richard vass 01
Richárd Vass uit Sovata zit nu op de middelbare school. In 2011 mocht hij mee met de kindervakantie naar Nederland. Hij heeft daar veel geleerd en ervaringen opgedaan, zo vertelt hij ons in een brief.


Tijdens de drie weken kreeg ik de mogelijkheid om veertig kinderen te leren kennen. Ik denk nog steeds met vreugde aan ons verblijf in Nederland, aan onze begeleiders Andrea Lázár en Levente Madaras en aan de acht gezinsleden van de familie Hoogenboom in Oudewater.
In de weken dat wij hier waren, heb ik een heel goede relatie opgebouwd met de familie. We hebben nog steeds contact met elkaar. De meest gedenkwaardige uitjes in Nederland waren het Aquapark en het Avonturenpark. Soms had ik last van heimwee, maar de begeleiders en ook de familie hebben ervoor gezorgd dat ik mij nooit somber voelde. Wij hoefden ons nooit alleen te voelen in de grote familie en konden altijd met iemand praten.
Tijdens onze reis ben ik erachter gekomen hoe belangrijk de taal Engels is. Daarom ben ik Engels gaan leren en heb ik daar veel tijd aan besteed. Door veel Engels te praten is het een stuk verbeterd. In het alledaagse leven heb ik daar profijt van. Door de vakantie ging ik van vreemde talen houden en vooral van Engels.
Deze kindervakantie van drie weken was de mooiste ervaring die ik in het buitenland heb beleefd. Ik wil graag ook namens de andere kinderen mijn dank uitspreken voor het geduld en toewijding van de mensen in Nederland en de begeleiders. Ze hebben ons leven mooier gemaakt. 

Richárd Vass, Sovatarichard vass 02