Real time web analytics, Heat map tracking


Irma-vadja 1-deel

 

In het jaar 1996 kwam Irma als 9-jarig meisje naar Nederland. Ze logeerde drie weken bij de familie Dekker in Nieuwegein en ze heeft nog steeds contact met het gastgezin. Wat de kindervakantie voor haar betekende? Haar antwoord was kort en duidelijk: “Het is nog steeds de mooiste belevenis van mijn leven!”
 

 

 

 

“Mijn naam is Irma SzidoniaIrmus Vajda Vajda en ik herinner het mij als de dag van gisteren: wat was ik blij dat ik als 9-jarig meisje naar Nederland mocht! Ik ben nu 28 jaar oud en nooit ben ik meer zo ver van huis geweest.

De familie verwende ons met nieuwe kleren en lekker eten. Ook maakten we veel uitstapies, zoals naar het zwembad, naar Amsterdam en met de groep Roemeense kinderen gingen we naar een attractiepark. Ik leerde fietsen en ontmoette veel nieuwe mensen met wie ik een praatje probeerde te maken. Wel had ik aan het einde van mijn vakantie last van heimwee, ondanks dat ik genoot van het Nederlandse leven. Het was ook allemaal best vreemd voor mij, zeker in het begin.De familie Dekker heeft mij na de vakantie niet vergeten. Elk jaar ontvang ik nog een pakketje van ze, waar ik ze heel dankbaar voor ben. Jan en Gerry, ik bedank jullie voor jullie liefde en steun!

Ik spreek mijn waardering uit voor de mensen van de Stichting Roemeense Kinderhulp. Als kind al zag ik ze als heel aardige mensen, die alles met liefde doen. Ik denk er nog steeds zo over. “

Irma Vajda, Sovata