Real time web analytics, Heat map tracking


Vorig jaar hebben wij voor het eerst een kind aan het woord gelaten dat een aantal jaren geleden in Nederland op vakantie is geweest. Dit jaar hebben wij Corina gevraagd eens haar herinneringen op te halen van 9 jaar geleden. Zij behoorde bij de eerste groep van kinderen die in Nederland een onvergetelijke vakantie heeft beleeft. Een belevenis die zijn uitwerking niet heeft gemist!

Ik heet Corina Teodora Săcărea, ik ben 19 en ik heb de grote kans gehad om deel uit te mogen maken van de eerste groep Roemeense kinderen, die voor het eerst in hun leven naar het buitenland, Nederland, mocht reizen met behulp van jullie Stichting. Ik voel me gelukkig, en ik heb me gelukkig gevoeld om de kans te hebben op zo’n jonge leeftijd dingen te zien waar ik toen niet eens over durfde te dromen. Het was toen echt een wonder voor mij.

Waarvan konden de oogjes van een meisje van 10 jaar onder de indruk zijn in dit land? - van alles. Het was niet te beschrijven….de huizen, de straten, de winkels, de mensen en hun manier van leven. Wat uiteraard ook heel erg bijzonder was, was de familie bij wie ik drie weken verbleef, die alles gedaan heeft om deze leuke tijd volmaakt te maken voor mij.

Van deze belevenis heb ik niet alleen die mooie herinneringen bewaard, maar ik heb ook een andere visie op de wereld gekregen waardoor mijn leergierigheid toenam. Uiteraard niet onbelangrijk heb ik aan dat bezoek een vriendschap overgehouden die in de afgelopen 9 jaar alleen maar gegroeid is tussen mijn familie en de familie Houtman (Leo, Joke, Vincent).

Dit jaar heb ik de ongelofelijke kans gehad om alle dingen van 9 jaar geleden nogmaals te mogen herbeleven. De familie Houtman heeft mij diverse keren opgezocht in Roemenië en mij de kans gegeven om nogmaals in Nederland te gast te mogen zijn. Ik vind dit echt buitengewoon. Ik denk dat alle kinderen van toen zich hetzelfde zouden voelen als ik, toen ik voor de tweede keer terug kwam naar Nederland.

Tenslotte zou ik graag alle mensen willen bedanken die de kindervakanties hebben georganiseerd en mogelijk hebben gemaakt. Ik wil nog even zeggen dat ik het jammer vind dat er niet meer soortgelijke organisaties bestaan, die zo’n bijzondere levenservaring, zoals ik dat beleefd heb, kunnen meegeven aan kinderen.

Met vriendelijke groeten,

Corina Teodora Săcărea
Sovata