Real time web analytics, Heat map tracking


Het contact met Nederland wil ieder kind zo lang mogelijk vasthouden. Het is de (enige) verbinding met de mooiste tijd van hun leven.

Naam: Enikõ Kozomos

Leeftijd: 16

Vakantiejaar: 1998

Om te beginnen wil ik mij eerst even voorstellen, mijn naam is Kozomos Enikõ en ik ben nu 16 jaar. Inmiddels zeven jaar geleden heb ik in Nederland een perfecte zomervakantie gehad bij de familie Jan en Gerry Dekker die mijn gastfamilie was. Aan deze drie weken bewaar ik tot op de dag van vandaag mijn mooiste herinneringen. Mijn eerste positieve indruk was toen ik met de bus in Nederland arriveerde en de familie Dekker mij met hun vriendelijke gezichten opvingen. Zij deden mij gelijk thuis voelen.

We hadden een druk bezet programma in deze vakantie, we zijn met de hele groep kinderen drie keer op stap geweest. Ik heb van het Hollandse landschap genoten en de uitstapjes naar de zee en het dolfinarium waren onvergetelijk. Het was meer dan alleen heel leuk, want deze excursies hebben mijn leven veranderd. Ik ben mijn hele leven bij mijn ouders geweest en heb nu geleerd wat zelfstandigheid is en hoe het is om met andere mensen om te gaan. Ik kwam in contact met de Nederlandse taal en heb een klein beetje kunnen zien hoe men in Nederland leeft. Ongelofelijk bedankt aan al die mensen die dit mogelijk maakten. Het contact met de familie Dekker is mij te kostbaar om te verliezen en helaas is het voor mij onbetaalbaar anders zoek ik ze graag nog een keer op. Gelukkig komen ze elk jaar in juli naar Roemenië als ze de Roemeense kinderen van hun vakantie terugbrengen en dan zie ik hun weer. Het is altijd fantastisch hen weer te zien. Deze heerlijke vakantie zal ik in mijn leven niet meer vergeten. De foto’s van deze vakantie brengen al die heerlijke herinneringen weer tot leven.

Liefs van Enikõ Kozomos
Sovata