Real time web analytics, Heat map tracking


In de verhalen van de kinderen die naar Nederland op vakantie komen hoor je terug dat de kleinste dingen vaak de grootste indruk maken. En wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat de kinderen er jaren later nog met heel veel plezier aan terugdenken. Timea is hier acht jaar geleden geweest, maar haar herinneringen aan de vakantie zijn zo helder dat het lijkt alsof het nog maar kort geleden was..

 

Naam: Timea Domokos

Leeftijd: 18

Vakantiejaar: 1999

timea domokos timea domokos 2

Er is geen enkel kind dat het niet leuk zou vinden om een onvergetelijke vakantie bij een gastvrije familie in Nederland door te brengen. Diegenen die de kans hadden om de warmte van een gastfamilie te ervaren, werden omringd met een heleboel liefde, zorg en geluk, terwijl ze ver weg van hun eigen familie in de kleine stad Sovata, waren. Ik was heel blij dat ik de kans kreeg om deze ervaring op te doen toen ik heel jong was.

Mijn naam is Timea Domokos, ik ben 18 jaar oud en ik zit op de middelbare school in Sovata. Toen ik 10 jaar was, in 1999, had ik samen met mijn vriendinnetje Izabella een fantastische vakantie in Nederland, bij de familie Bosch. Zij woonden samen met hun drie kinderen in IJsselstein. Dit was de plaats waar we naartoe gingen, na een hele lange reis. Vanaf het eerste moment deden zij alles voor ons en het ontbrak ons aan niets. We kregen cadeautjes, gingen naar het zwembad en naar de zee, wat nog altijd een onvergetelijke herinnering voor mij is.

Ze organiseerden zelfs een surprise party voor mijn verjaardag. Ze belden een paar vriendinnetjes, die ook uit Sovata kwamen, maar die bij andere gastgezinnen logeerden. Om mijn eigen feestje te krijgen, bij een familie die ik nog maar een paar dagen kende, maar die ik meteen al erg graag mocht, was een geweldige ervaring. Ik ben ze er nog steeds dankbaar voor, want ik was op dat moment zo enorm gelukkig!

Twee keer per week zagen we andere Roemeense kinderen en we vertelden ze onze fantastische belevenissen.

Deze drie weken zullen me mijn leven lang bijblijven en als ik er aan terugdenk, dan vervult die gedachte me nu nog steeds met geluk en blijheid. Ik hoop dat in de toekomst meer en meer kinderen de kans zullen krijgen om naar Nederland te gaan en dat ze net zo’n geweldige tijd als ik zullen hebben.

Timea Domokos
Sovata, december 2007