Real time web analytics, Heat map tracking

 Norbert Nagy kwam met de kindervakantie van 2014 naar Nederland. Een onvergetelijke belevenis, waar hij nog steeds met veel plezier aan terugdenkt. Hij heeft voor ons zijn herinneringen op papier gezet.

Mijn naam is Norbert Nagy en ik zit in de 9de klas van Domokos Kazmer Technische Lyceum. In de zomer van 2014 had ik de mogelijkheid om naar Nederland te reizen. Toen ik in de bus stapte was ik zenuwachtig. Hoe zou ik het vinden om in een ander land met andere gewoontes te zijn…
Norbert Nagy-2018-2In de bus kreeg iedereen een boekje met foto’s en informatie over het gastgezin. In datzelfde boek mochten wij ook over de belevenissen schrijven die wij tijdens de trip meemaakten.
Toen wij aankwamen hebben wij ons gezin ontmoet. We logeerden per twee kinderen bij een gezin. Mijn partner was Szilamer, een verlegen maar behulpzame jongen. Met een kleine tas en ook een klein beetje angst gingen we met ons gastgezin mee.
Wij mochten bij de familie Kruijf wonen. Zij waren ontzettend aardig en gastvrij. Wij verveelden ons nooit tijdens ons verblijf. Alles was heel erg mooi; de omgeving, de steden, de kust. Wij deden ook aan de gezamenlijke uitjes mee: we maakten chocola en speelden in een enorm groot aquapark. Met ‘ons’ gezin zagen we ook de zee. Ik denk dat ieder kind erover droomt om één keer in hun leven in zo’n mooi land te mogen verblijven.

Norbert Nagy-2018-1Ons Nederlandse gezin was echt genereus en hartelijk. Ze hebben alles met ons gedeeld en ze probeerden ons altijd blij te maken. Wij kregen niet alleen cadeautjes, maar ook warmte van hen. Ik mis de stad, de zee en veel dingen die ik heb gezien, maar ik mis het gezin het meest. Ze hebben bijna een maand lang voor ons gezorgd. Ik wil graag Alex, Jasper, Tessa en Carolien bedanken voor alle belevenissen en vooral voor hun aandacht en liefde!
Voor mij was deze reis onvergetelijk en als het mogelijk was dan zou ik het onmiddellijk overdoen.

Norbert Nagy, Sovata