Real time web analytics, Heat map tracking

drexhage-2018De vakantie in Nederland is voor de Roemeense kinderen onvergetelijk, maar ook de Nederlandse gastouders vinden het een mooie ervaring! Geïnspireerd door de Roemeense kinderen die in hun ouderlijk huis te gast waren, besloten twee zussen vorig jaar om zelf gastgezin te worden. Dit is hun verhaal.


Wij, Irene en Frauke Drexhage, zijn afgelopen zomer gastgezin geweest voor de Stichting Roemeense Kinderhulp. Een bijzondere situatie omdat wij dit als twee zussen hebben gedaan. Gelukkig waren wij al bekend met de Stichting, omdat onze ouders vroeger een aantal jaren gastgezin zijn geweest. Toen wij zelf kind waren, speelden wij altijd met veel plezier met onze ‘vakantiezusjes’.
Toen er afgelopen zomer nog gastgezinnen gezocht werden, grepen wij de kans om het gastouderschap zelf eens te ervaren! Dit keer kwamen de meisjes Zsofia en Brigitta drie weken bij ons logeren in Utrecht. Ondanks dat het soms best pittig voor ons was, hadden we het voor geen goud willen missen!
Het geluk op de gezichten van de meisjes nadat ze de roltrappen in het winkelcentrum hadden ontdekt zullen we nooit vergeten. Na 15 minuten achter elkaar op en neer te zijn gegaan, hadden de meisjes nog steeds de grootste lol - en wij ook!
Ook van de dagelijkse warme douche werd genoten, met op de achtergrond het lievelingsliedje ‘Despacito’. Vervolgens werden de haren voor de spiegel geföhnd tot het haar ècht niet meer droger kon. En voor het slapen gaan, lazen we de meisjes voor. Dat het in het Nederlands was, maakte Zsofia en Brigitta niets uit!

Lege nest syndroon
We zijn tijdens de vakantie van de meisjes gaan houden. Na het afscheid hadden we dan ook een beetje last van het lege nest syndroom. We vonden het verder heel mooi om te zien hoe betrokken iedereen van de Stichting bij elkaar was. Iedereen stond altijd klaar voor tips of om te helpen en dat hebben we heel erg gewaardeerd. Bedankt voor deze mooie ervaring! En wie weet tot een volgende keer.

Frauke en Irene Drexhage