Real time web analytics, Heat map tracking

marton-2018In 2014 kwam Csenge Marton met de kindervakantie naar Nederland. Dat was de start van een mooie vriendschap tussen het Nederlandse gastgezin en de familie van Csenge in Roemenië. Afgelopen jaar heeft de familie De Jong het hele gezin uitgenodigd voor een weekje vakantie. Wat een mooi gebaar!familie Marton heeft met volle teugen genoten en schreef het onderstaande verslag voor ons.

Tussen 16 en 23 augustus 2018 waren we met ons gezin in Nederland, wij waren uitgenodigd door familie De Jong. Deze week zullen we nooit vergeten, het is een mooie herinnering geworden voor ons allen. Onze vriendschap begon in de zomer van 2014, toen onze dochter Csenge met de kindervakantie drie weken in Nederland was. Zij vertelde daar veel en vaak over en praatte altijd vol warmte over familie de Jong. Deze zomer mochten ook wij hun liefdevolle verzorging leren kennen. We kregen de kans om een kijkje te nemen in hun dagelijkse leven. Daar hoorde de werkplek van iedereen ook bij.
De eerste dag bezochten we een boerderij waar we diverse soorten kaas mochten proeven en hebben we de moderne wijze van dierenverzorging gezien. De varkensboerderij van een familielid mochten we ook bekijken.

Marton-2018 -1 We gingen naar Katwijk om de zee te zien, daar hebben we veel schelpen verzameld. En op zondag gingen we samen met familie de Jong naar de kerk, waar de hele gemeente voor ons ging bidden. Op de Zaanse Schans in Zaanstad hebben we wonderbaarlijk mooie molens gezien. Voor de kinderen
was er een aparte belevenis in het subtropische zwembad in Nieuwegein. Ook hebben we de mooie kerk in IJsselstein bezocht en het centrum van de stad.
Naast alle trips en bezoeken hebben we ‘s avonds toch nog veel tijd gehad om samen spelletjes te doen. Dit heeft ons nader tot elkaar gebracht. Het was ook heel mooi om elke keer na het avondeten uit de Bijbel te lezen en ons daarmee niet alleen op elkaar, maar ook op God te richten. Dit sterkte ons elke dag en leerde ons dat het belangrijk is om andere mensen te helpen en anderen blij te maken.
We zijn dankbaar voor alles wat we mochten zien. We zijn de familie (maar zeker ook de Stichting, want die heeft ons bij elkaar gebracht) oneindig dankbaar. Het was een onvergetelijke vakantie. Wij wensen Gods rijke zegen over jullie, familie De Jong en de Stichting.

Met liefde van de familie Marton
Levente, Emese, Elod, Csenge en Kincso