Real time web analytics, Heat map tracking


In 2008 kwam Bettina naar Nederland. De herinneringen aan die vakantie zullen haar hele leven bij haar blijven. Ze herinnert zich alles als de dag van gisteren en is blij en dankbaar dat ze dit heeft meegemaakt.

Bettina 2Ik herinner het me nog goed: in de zomer van 2008 was ik met mijn vriendinnetje aan het spelen toen er twee mannen langskwamen. Ze vertelden ons dat wij uitgekozen waren om naar Holland te gaan. Ik hoef niet uit te leggen hoe blij we waren, want we wisten dat niet iedereen die kans kreeg! We keken erg uit naar de reis, die de langste reis van ons leven zou zijn. We vonden het reuze spannend, want we wisten niet hoe het zou zijn om bij onbekende mensen in een ander land te wonen, maar we wisten zeker dat het geweldig zou zijn. We namen afscheid van onze ouders en begonnen aan onze lange reis.

Onze gastfamilie
We deden er twee dagen over en tijdens de reis werden we door lieve mensen begeleid. In de bus kregen we een map met gegevens en foto’s van onze gastouders; de familie Mandersloot. Toen kwam de grote dag. We waren er. Er werd een groepsfoto van ons gemaakt en we werden verwelkomd en verteld hoe iedereen naar ons uitgekeken had. Daarna zochten we onze gastfamilie, maar die konden we eerst niet vinden. We werden een beetje bang dat ze er niet waren, maar toen tikte iemand op mijn schouder en zei mijn naam. “Dat ben ik!”, zei ik, blij dat we elkaar gevonden hadden. Voordat we vertrokken kregen we nog een boek met ons programma voor de hele vakantie. We hadden niet iedere dag groepsactiviteiten, dus we hadden ook tijd om met ons gastgezin door te brengen. We waren zo gelukkig

We waren zó gelukkig!
Op weg naar het huis van onze Hollandse familie waren we zó gelukkig! Alles was zo mooi, het landschap en de huizen met hun stenen muren leken recht uit een sprookje te komen. Toen kwamen we ‘thuis’ aan. Het huis was prachtig en we konden ons geluk niet op. We kregen een eigen kamer en verkenden ook de rest van het huis. De familie was heel lief voor ons en blij dat we er waren.
De volgende dag was de eerste dag van een vakantie vol activiteiten en nieuwe ervaringen. We maakten herinneringen die ons leven lang bij ons zullen blijven. We gingen bowlen, varen met een boot, deden spelletjes, gingen naar de dierentuin en het strand. We maakten ook kennis met de familie van onze Hollandse familie, hoorden hun verhalen en zagen hoe zij leefden, aten ijsjes bij hen thuis.Bettina 1
De laatste dag hadden we een feestje, waar iedereen veel plezier had. Het afscheid was moeilijk, want het voelde alsof we elkaar al heel lang kenden. Maar we hoopten dat we elkaar ooit weer zouden ontmoeten. Na acht jaar staat die vakantie nog vers in ons geheugen. Het betekende, en betekent nu nog, heel veel voor ons. We kregen de kans om een ander land te verkennen en hebben mensen ontmoet die alles voor ons opzij zetten en ons in hun huis hebben opgenomen. Dat was een hele mooie ervaring, waar we ze heel erkentelijk voor zijn, want in deze tijd is dat niet vanzelfsprekend.
We zijn erg dankbaar voor de onvergetelijke herinneringen, voor alle fijne dagen, en voor het feit dat jullie mensen helpen die in een moeilijke situatie verkeren, en dat al zoveel jaren doen. Ik prijs me gelukkig dat ik mijn Hollandse familie heb leren kennen. En ik weet dat er nog meer lieve mensen zijn, die pakketten sturen naar arme families in Roemenië. Het is ieder jaar in november weer een feest als de vrachtwagens komen, die vreugde brengen in zoveel huizen.

Hartelijk dank
Heel hartelijk dank voor de kans die mijn vriendinnetje en ik kregen voor het feit dat jullie nog steeds aan ons denken. Voor onze Hollandse familie die toen voor ons klaar stond en er nu nog steeds voor ons is. Voor al jullie inspanningen en jullie warme hart. Dank jullie wel!

Bettina Vasvari,
Sovata