Real time web analytics, Heat map tracking


Beata Majos is in 2009 in Nederland geweest. De vakantie  heeft zo’n indruk op haar gemaakt dat ze zich nu, zes jaar later, elk detail nog kan herinneren. Toen we haar vroegen of ze een stukje voor de nieuwsbrief wilde schrijven was dat dan ook geen enkel probleem.


In 2009, na het schooljaar, kregen mijn ouders bericht dat ik op vakantie naar Nederland mocht gaan. Ik had al van veel kinderen gehoord dat ze daar een onvergetelijke vakantie hadden. Jaloers luisterde ik altijd naar hun verhalen. Dus toen ik van mijn ouders hoorde dat ik in de zomer ook op reis mocht, was ik enorm blij. Ik kon niet wachten tot de reis zou beginnen! Majos Beate 01
Het afscheid was wel moeilijk, omdat ik nog nooit eerder voor zo’n lange tijd van mijn ouders weg was. Maar toen de bus vertrokken was, zorgden de begeleiders ervoor dat wij ons goed voelden. De weg naar Nederland was makkelijker dan ik dacht. We leerden elkaar kennen, maakten grapjes. Deze blije momenten hebben onze groep hechter gemaakt. Reizend door de landen werden wij steeds nieuwsgieriger. Hoe zouden de monumenten van Nederland eruit zien? Hoe zijn de mensen en is hun leven daar? Tijdens de reis stopten we een paar keer om te rusten en te eten. Onze begeleiders vermaakten ons met teambuilding spelletjes. We kwamen er snel achter hoeveel geluk wij hadden dat deze mensen onze begeleiders waren.
Ook bij problemen konden we altijd op hen rekenen. Het moment van onze aankomst blijft een eeuwige herinnering. Toen we uit de bus stapten keken we of we onze gastfamilie zagen. Intussen wierpen wij een blik op de mensen en de gebouwen rondom ons. De gastfamilies waren makkelijk te herkennen omdat we al een foto van hen hadden. Ze wachtten op ons met een grote lach.
Na een korte kennismaking vertrokken we naar huis. Communiceren was moeilijk, maar de familie was geduldig. Eenmaal thuis lieten ze ons eerst alles in en rondom het huis zien. Het was geruststellend dat we ze net een paar uren kenden en dat ze ons al behandelden als een familielid. Dit gevoel werd na een paar dagen nog sterker. De eerste dag brachten we door met zwemmen en na het eten gingen we  ermoeid maar tevreden naar bed. Wetend dat de familie van ons hield en dat wij de komende drie weken op ze zouden kunnen vertrouwen.
Tijdens  onze vakantie in Nederland hebben we ons geen moment verveeld. Als we niet met ons gastgezin waren, dan gingen we met het groepje van Sovata ergens naar toe. Onze mooiste herinnering was het Plaswijckpark, waar we heel de dag doorbrachten. We gingen zwemmen, spelen en  keken naar de dieren. Het was fantastisch! Volgens mij spreek ik voor iedereen in de groep als ik zeg dat deze dag de fijnste dag van al hun kinderjaren was. Een ander mooi avontuur was het familiepark Drievliet. We waren allemaal betoverd door de verschillende achtbanen en draaimolens.
Ons gastgezin heeft er alles aan gedaan om het ons naar ons zin te maken. We hadden een programma voor elke dag. Als we niet naar  de bioscoop gingen, dan gingen we boodschappen doen of op bezoek bij familie. Ook zijn we bij het gezin geweest van wie wij ieder jaar pakketten ontvingen. Ik was heel blij om ze te leren kennen en ook dat ik hen namens ons gezin kon bedanken voor wat zij voor ons deden en dat  ze zo veel jaren lang zorgvuldig pakketten inpakten en stuurden. Majos Beate  02
De familiedag, waar elk gezin met hun kinderen aanwezig was, was erg spannend. Er waren leuke activiteiten en we verveelden ons geen moment. We hebben elkaars families leren kennen en het hoogtepunt van de dag was de aankomst van de clowns. Ze waren grappig. Onze vakantie eindigde uiteindelijk met een feestje, waar iedereen zich super voelde!

Met pijn in ons hart namen we afscheid van het gezin dat drie weken lang toegewijd voor ons zorgde. Ze hebben alles gedaan om van onze vakantie een blijvende herinnering te maken. Daarbij enorme waardering voor de hele organisatie. Voor hun inzet, omdat ze naast het versturen van pakketten, ook elk jaar kinderen de mogelijkheid bieden om naar Nederland te komen. Ik denk dat het voor alle kinderen die in Nederland waren een mooie belevenis was. Ze konden het leven van de mensen daar ervaren en de alledaagse dingen met hen doen.
Tot slot wil ik de familie De Wit ontzettend bedanken voor de drie weken die ik in Nederland mocht doorbrengen!

Beata Majos uit Sovata