Real time web analytics, Heat map tracking

 

Vakantiejaar : 2006
Leeftijd: 10 jaar
beate kozma  1 2006 beate kozma  22013

De jonge dame Beáte Kozma (17) heeft een fijne herinnering aan de zomer van 2006 in Nederland. Toen de kinderen op 1 juli aan hun tweedaagse reis naar Nederland begonnen, was iedereen uitgelaten. ‘Behalve onze ouders, die lieten we huilend achter.’Het was voor haar de eerste keer dat ze de grens over ging. ‘Het was nacht en de verlichte steden maakten veel indruk op mij. Ik zag Oostenrijk en Duitsland voor de eerste keer in mijn leven.’
‘Op zondagmiddag kwam de bus aan in IJsselstein, waar we met veel liefde door de Nederlandse families werden opgewacht. Ons gastgezin was de familie Bootsma uit Lopikerkapel. En hun twee prachtige, lieve dochters hadden voor ons een mooie kamer in orde gemaakt. De volgende dag waren we wel erg verbaasd om een artikel over ons te lezen in de plaatselijke krant.

Naast het zwemmen, fietsen en op de trampoline springen, maakten we ook veel uitstapjes met ons gastgezin. We bezochten onder andere een school die er heel anders uit zag dan bij ons thuis, veel mooier. De school had zelfs een zwembad. Maar dat de kinderen geen huiswerk kregen, vond ik het allerbeste! Verder zijn we een dagje naar de zee gegaan waar we schelpen zochten. En er waren veel feestjes. De familie organiseerde ook voor ons een verjaardagsfeestje met zelfgebakken taart en mooie cadeautjes! Wat ik ook leuk vond, was om samen met de familie op zondag naar de kerk te gaan, al konden we er niets van verstaan.

De Stichting organiseerde ook activiteiten waar alle kinderen (soms met de gastgezinnen) bij elkaar kwamen. Zo bezochten we onder andere een park waar we in autotootjes reden. Toch hadden we ondanks het leuke programma’s soms wel wat heimwee.
De mensen in Nederland zijn zo vriendelijk; ze hebben mij een fantastische vakantie gegeven. Ik zal het nooit vergeten. Deze herinnering houd ik voor altijd in mijn hart. Graag wil ik iedereen bedanken voor deze geweldige ervaring en dat ik deel uit mocht maken van deze reis. Het betekende veel voor me.’


Beáte Kozma,
Sovata