Real time web analytics, Heat map tracking

 

Jaarlijks organiseert de Stichting Roemeense Kinderhulp voor de kerstperiode een hulpgoederen transport naar Sovata. Nederlandse families stellen pakketten samen, de verantwoording van het transport en de contacten ligt bij de Stichting. Door deze directe vorm van hulp en het spontane contact tussen de families, doen steeds meer families mee aan deze actie.

Het aantal pakketten dat op deze wijze bij Roemeense gezinnen is afgeleverd is in de loop van de jaren gegroeid van 70 in 1992 tot 1.799 pakketten in 2015.

Sinds 2005 worden geen standaard voedseldozen meer uitgedeeld, maar worden de gezinnen voorzien van voedselbonnen die in de lokale supermarkten kunnen worden verzilverd. 
Op deze wijze werd de locale economie in Sovata door de hulpgoederenactie 2015 met ruim Euro 40.000 ondersteund!

Naast het economische aspect telt bij deze actie vooral ook de symbolische en emotionele waarde. Dat ook buiten Roemenië andere mensen om de Roemenen geven, geeft hun weer moed en de kracht de koude, lange wintermaanden door te komen.

  • verslag van de reis in november 2012 - lees meer.
  • verslag van de reis in november 2007 - lees meer
  • hoe werkt het hulpgoederentransport in de praktijk? - klik hier
  • fotoboeken laatste transporten - klik hier
  • aanmelden voor deelname - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.