Real time web analytics, Heat map tracking

 

Renata (Reni)-2019 Deneske Claudiu2-2019

Reni is tandartsassistente en woont samen met haar vriend. Het gaat Reni goed en samen met haar vriend zijn ze hun leven goed aan het inrichten.

Deneske werkt bij een bedrijf op een verkoopafdeling en woont samen met zijn vriendin. Het gaat hen heel goed, ze maken zelfs plannen om een huisje te gaan bouwen.

Claudiu is het afgelopenjaar (2018) naar Nederland gekomen om te werken en hier een toekomst op te bouwen. Na bijna een jaar in Nederland te zijn geweest, kreeg Claudiu zoveel heimwee dat hij terug is gegaan naar Roemenië, waar hij tijdelijk werk in een fabriek vond. De zomer (2019) heeft hij gewerkt als ober aan de Zwarte Zee. Maar de werksfeer en omstandigheden waren zeer slecht. Daarom is

Claudiu uiteindelijk vertrokken naar Spanje voor seizoenswerk. Helaas waren de omstandigheden daar nóg veel erger. Momenteel is hij weer terug in Roemenië en heeft werk gevonden in een bedrijf dat gitaren en cello’s maakt. 

Ana-2019 Lorand groot-2019 Lorand -2019

Anna werkt bij één van de grotere hotels in Sovata in de keuken en heeft het daar erg naar haar zin. Zij vindt het werk in de keuken zo leuk, dat zij in haar vrije tijd ook nog werkt in de keuken van een andere kindertehuis. In ruil voor al haar hulp mag zij gratis in dit tehuis wonen en dat bevalt haar prima.

Lorand heeft via een aantal omwegen langs minder goede paden, het rechte pad gevonden. Inmiddels is Lorand aan het werk in de buurt van Reghin in een kleine houtfabriek. Hij heeft een goede band met de eigenaar die hem als een ‘eigen’ zoon behandelt en hem onderdak biedt als zijn moeder in het buitenland werkt. Hij heeft laten weten dat hij het ontzettend naar zijn zin heeft.

Lorand die exact dezelfde naam heeft als zijn grotere broer Lorand, was in de afgelopen maanden zoekende hoe hij zijn leven moest gaan inrichten. Lorand zat op de sportschool maar zag dit na een paar maanden niet meer zitten. Ons vermoeden is dat hij daar op een harde wijze is geconfronteerd met zijn etnische afkomst en niet is geaccepteerd door de medestudenten.

Lorand zelf wil er niets over zeggen. Lorand is eigenlijk nog te jong om te werken en zou terug naar school moeten. Kata, zijn moeder en ook zijn broer proberen hem hiertoe aan te zetten maar helaas nog zonder succes.

Lorand woont bij zijn moeder en is nu ook officieel toegewezen aan zijn moeder en zal dus niet meer terugkeren naar Tinkerbell.

Bij het afgelopen hulpgoederentransport in november (2018) is hij samen met zijn broer naar Tinkerbell gekomen om zijn ‘broertjes en zusjes’ en ons weer te ontmoeten. Iedereen was blij om hen weer te zien en dat gevoel was wederzijds. Aangezien zijn moeder vaak in het buitenland is, mag ook hij bij de eigenaar wonen waar zijn broer werkt. Hij helpt daar mee en levert hand- en spandiensten. Een hele geruststelling dat beide broers na een turbulente periode nu eindelijk een goede plaats hebben gevonden.

Lori - 2019 Laszlo (Lacika) -2019 Bandika -2019 Alin-2019

Lori heeft het afgelopen jaar (2018) zijn middelbare school afgerond, wat een hele prestatie voor hem is. Lori zou in eerste instantie bij een houtverwerkingsbedrijf gaan werken. Lori heeft echter uiteindelijk anders besloten en is naar Duitsland vertrokken om in een slachterij te gaan werken. Hij is daar nu ruim twee maanden en het werk bevalt hem goed.

Laci (Laszlo)is samen met zijn vriendin naar Duitsland gegaan en werkt daar in een hotel in de huishouding. Regelmatig komt hij nog naar Sovata en bij gelegenheid bezoekt hij dan ook weer Tinkerbell en zijn broertjes en zusjes.

Bandika is terug bij zijn biologische moeder. In eerste instantie wilde hij niet meer naar school, maar doordat zijn moeder dan ook geen kinderbijslag meer zou ontvangen, zit hij nu wel weer op school. Bandika wil gaan leren voor houtbewerking. Ondanks dat hij nu in armoede leeft, oogt Bandika gelukkig. Hij is nu waar hij meer vrijheid heeft en dat is bij zijn moeder.

Alin is een paar maanden geleden door zijn ouders ‘opgeëist’. Hij woont nu dan ook weer bij zijn ouders waar hij het gelukkig naar zijn zin heeft. Zijn ouders hebben aanspraak op hem gemaakt, omdat de leefomstandigheden iets beter zijn dan op het moment dat zij Alin als baby hadden achtergelaten in het ziekenhuis. Ze hebben nu in elk geval een huisje waar zij in kunnen wonen. Na uitspraak van de officiële kinderrechter mocht hij naar huis gaan als hij dat wilde en zo geschiedde. Alin heeft een beperkt verstandelijk vermogen en gaat daarom naar een speciale school. Daarnaast werkt hij veel met zijn ouders op het land. Ze kunnen het samen goed vinden en wij zien dat zijn ouders goed voor hem zorgen.

Tinkerbell heeft al 10 kinderen geholpen die nu in meer of mindere mate zelfstandig zijn geworden of bij een goede familie terecht zijn gekomen. Wij zijn blij dat we met alle kinderen nog contact hebben en dat naarmate ze meer de mogelijkheid krijgen om ook zelfstandig te reizen, toch weer terug komen bij Tinkerbell om daar hun ‘broertjes en zusjes’ te bezoeken. Tinkerbell was en is hun basis waarop zij hun toekomst nu zelfstandig verder kunnen vormgeven.

Wij wensen hen alle geluk!