Real time web analytics, Heat map tracking


Elders op de site staat een artikeltje over hoe blij wij zijn met de nieuwe ouders, omdat zij zo ondernemend zijn. Nog veel belangrijker is de vraag hoe het gaat met de nieuwe ouders in relatie tot de kinderen. Ook daar kunnen wij positief over berichten!TB hoe gaat het

Tünde en Istvan & Reni en Denes hebben inmiddels hun plek gevonden in Tinkerbell. De Tinkerbell kinderen hebben hen ondertussen volledig als ouders geaccepteerd. Dat ging natuurlijk niet over één nacht ijs; zeker niet bij Tünde en Istvan met de Tinkerbell kids die net in de puberleeftijd zitten. Gelukkig hebben zij zelf al drie dochters netjes in de volwassen wereld kunnen afleveren, en hebben zij dus de nodige ervaring. Dat helpt. Met name Tünde is streng, maar ook rechtvaardig. Ze heeft heel veel begrip voor de kinderen, maar haar grenzen zijn duidelijk.
Alle ouders proberen op één lijn te zitten, en samen met de structuur die zij de kinderen bieden, werpt dit zijn vruchten af.

Het principe dat de ouders hanteren is: werk, leer én ontspan. Tünde vertelt: “Ik wil de kinderen op zo’n manier opvoeden, dat zij later zelfstandig en sociaal in het leven kunnen staan. De tools die daar voor nodig zijn, reik ik ze graag aan. Dat houdt dus in dat ik ze naast waarden en normen ook leer om te wassen, voor de dieren te zorgen, groenten te verbouwen én te koken... ieder kind kan als die uit TInkerbell vertrekt sowieso Tölted Kaposta maken (red.: traditioneel Hongaars gerecht).“

De vier ouders zijn altijd in de weer. De kinderen helpen ook mee in het huishouden. Ze hebben daarin iedere dag een keuze. Sommigen helpen met de dieren, andere koken of maken schoon. De ouders vinden het belangrijk om alles wat kan, samen te doen.

Op dit moment is er door de coronacrisis in Roemenië een lockdown. Iedereen moet binnenblijven en mag alleen voor de apotheek en supermarkt naar buiten, mét een pasje waarvoor je op weg bent. Dat betekent niet dat de kinderen en ouders zich vervelen. Integendeel. Ze zijn buiten druk aan het werk: boompjes planten, de groentekassen weer opbouwen, aardappels en mais planten, de dieren moeten verzorgd worden, de nieuwe kuikentjes moeten hun eigen hokken krijgen, et cetera. Er is een nieuw hek geplaatst bij de rivier om beren en wolven te weren. De twee nieuwe waakhonden opvoeden (dat zijn nu nog puppies). Er is bij Tinkerbell altijd wel wat te doen.
Ook zijn ze bezig met het bouwen van een extra schuur. Dat ligt op dit moment even stil, omdat er geen materialen gehaald kunnen worden én omdat de broekriem nog strakker is aangehaald vanuit Nederland. Er kunnen momenteel geen acties in Nederland worden georganiseerd om geld te genereren. Na de zomervakantie komt dat pas in Nederland weer op gang, althans dat hopen wij met z’n allen natuurlijk.

Door de coronacrisis is het ook niet mogelijk om naar Roemenië af te reizen. Wat dat betreft is Tinkerbell nu geheel op zichzelf aangewezen. Contact is er alleen via de mail en via de app. We prijzen ons ontzettend gelukkig, dat net op dit moment deze ouders de zorg hebben over de kinderen in Tinkerbell. We kunnen het met een gerust hart aan hen over laten. Want, zoals Tünde het verwoordde: “Verhongeren zullen we niet. We hebben alle skills in huis om te kunnen overleven.”