Real time web analytics, Heat map tracking

Aangesloten op het riool systeem van Sovata.

bouwactie 16 01

Eindelijk. Heel lang is het onzeker geweest of het riool systeem wel tot aan Tinkerbell zou worden doorgetrokken, maar door een speciale subsidie vanuit de EU, is dit gelukkig nu gerealiseerd en hebben we een aansluiting hierop kunnen realiseren. Voorheen hadden we een septic tank met een overloop in de rivier. Dit is uiteraard geen goede zaak voor het milieu en daarin wilden we graag verandering brengen. In Roemenië is het aanleggen van de hoofdverbinding een zaak van de overheid. De aansluiting hierop naar de woning is voor eigen rekening. We zijn dan ook heel blij dat met behulp van speciale sponsors wij dit project hebben kunnen uitvoeren en nu een aansluiting op het riool van Sovata hebben gekregen.

Drainage aangelegd onder Tinkerbell.
Het werd steeds duidelijker dat er iets niet goed is met de fundering van het huis. In een aantal muren zijn scheuren te zien door verzakking van het huis op een van de hoeken. Bij de aanleg van de riool aansluiting werd duidelijk dat er veel grondwater direct onder het huis door stroomt en daarmee de fundering aantast.
Na overleg met de architect van het huis is besloten om rondom Tinkerbell een drainage systeem aan te leggen.
Er is een geul gegraven van 3 meter diep en daarin is een drainage systeem opgebouwd dat uiteindelijk in de rivier eindigt. Zeker in de natte periode van het voorjaar en najaar hopen we hiermee het probleem opgelost te hebben. De tijd zal het leren,in ieder geval werkt de drainage goed. In de eerste weken bleef het water maar stromen. Misschien wel iets te goed …. De waterput die verder op het land staat en water voor de kassen levert, stond afgelopen zomer droog, gelukkig hebben we nu ook water in de put van de drainage staan wat we hiervoor kunnen gebruiken.


Duurzame kunststof gasleidingen.
Wie kent ze niet in Roemenië….de gele gasleidingen die overal boven de grond lopen en van huis naar huis gaan. Sovata is begonnen om deze metalen pijpen te vervangen door duurzame kunststof leidingen en deze onder de grond te leggen. Uiteraard moet elk huis zijn eigen aansluiting opnieuw laten realiseren vanaf de hoofdleiding, zo ook bij Tinkerbell.De leiding is helemaal vanaf de weg vervangen tot aan het huis; bijna 100 meter is hiervoor aangepast. Gelukkig is er nu geen onderhoud meer nodig en hoeven we niet meer bang te zijn dat de buizen beschadigen. Peter heeft een deel van de oude metalen pijpen uitgegraven en heeft deze een nieuwe bestemming in de tuin gegeven.

bouwactie 16 02 bouwactie 16 03 bouwactie 16 04