Real time web analytics, Heat map tracking


De Stichting Roemeense Kinderhulp zet zich sinds 1990 in voor de bevolking van Sovata, Roemenië. De projecten richten zich met name op de kansarme kinderen. Voor deze projecten is geld nodig. Ondersteunt u ons .

Kindervakantie, goederentransport, familiekindertehuis
Ieder jaar komen kinderen uit de leeftijd 9 tot 11 jaar naar Nederland om een vakantie van drie weken door te brengen bij een gastgezin. Rond half november gaan drie vrachtwagens vol met hulpgoederen naar Sovata. Deze zijn samengesteld door Nederlandse families. Daarnaast worden ook plaatselijke scholen ondersteund. 
De Stichting heeft sinds 2004 ook een eigen familiekindertehuis Tinkerbell. Hier wonen twee gezinnen die in totaal 21 door hun ouders achtergelaten kinderen een nieuwe kans geven. Deze kinderen worden liefderijk verzorgd in een normale gezinssituatie en ontwikkelen zich prima. 

Toeristisch Sovata 
Sovata heeft een mooie omgeving. Vooral de meren met geneeskrachtige werking zijn bekend bij de toeristen. Ook de mooie natuur en interessante architectuur in de omgeving zijn de moeite waard. De stichting heeft een  toeristenbureau opgericht. Toeristen kunnen bij dit bureau terecht voor onderdak en toeristische activiteiten in de regio. De opbrengst vloeit terug naar de Stichting. 

Kleine projecten 
Naast de grote projecten wordt de bevolking ook met kleinere projecten ondersteund. Vanaf 1990 is een compleet uitgeruste ambulance beschikbaar gesteld, is er een kinderartsenpraktijk gekomen en zijn verschillende scholen geholpen om de winters door te komen. 

Donateurs 
Om alle deze activiteiten te kunnen financieren is veel geld nodig. Er zijn gelukkig veel sponsoren die daarbij hun steentjes bijdragen. Ook veel activiteiten in IJsselstein en omgeving, geheel bemand door vrijwilligers, leveren mooie bijdragen. Een jaarlijkse Fancy Fair, een rommelmarkt, kerstmarkt, sponsorloop, activiteiten op lokale scholen en een loterij helpen de mogelijkheden van de Stichting te vergroten. 

Ondersteunt u ons ook? 
Donateur worden kan al vanaf een paar euro per maand. Voor de dagelijkse begeleiding van de vele activiteiten in Sovata is zusterorganisatie  'Pro Sovata' verantwoordelijk.