Real time web analytics, Heat map tracking


De vele emoties en gevoelens die ik heb herbeleefd in de 14 dagen in Nederland beginnen nu wat stomper te worden, en ze transformeren zich in een doos vol met waardevolle herinneringen die ik zal bewaren, mijn leven lang.

Ben niet verbaasd dat de twee families HENK & BERTHILDE OSKAM en BAS & LIDY BIJMAN hun huis geopend hebben voor me, dat ze hun tijd offerden om een gids te worden voor me door de geschiedenis en cultuur (we hebben meerdere steden en dorpen bezocht), door het sociale leven in Nederland (kerkdienst, bezoek en barbecue partijen), want ik heb gemerkt dat beide families staan voor de ondersteuning van de lokale gemeenschap waartoe ze behoren, en hebben een rijk charitatief verleden (schoolgebouw), ondersteuning, gebouwen en woningen in Azië, Roemenië…) En ze waren ontelbare keren gastfamilie voor kinderen uit Sovata geweest.


Bedankt familie OSKAM voor het verwennen van mijn retina door de toren-blik bij het bezoek in de MOLEN STAD Zaanse Schans, waar sterke cacaogeur heerste, voor de studentenatmosfeer bij het bezoek in Utrecht, voor de begeleiding en het kennis maken met het prachtige dorp Benschop, voor het plezier om samen te vissen met hun kleinkinderen en voor de uitleg, dat er in Nederland de woord slopen niet bestaat, alleen de woord restauratie.

Bedankt familie BIJMAN voor de adrenaline in Rotterdam toen ik onbarmhartig maar toch lief verliezen mocht in de minigolf park, voor de mooie wijken die ik mocht bezoeken: in Lopik, Gouda, en de dorp die scheint uit de daanse Hans Christian Andersens boek te zijn; voor de kinderachtige blijde die ik moest laten zien toen ik de kans kreeg om een militaire Jeep te rijden uit de tweede wereldoorlog.

Bedankt voor alle families uit Nederland die als gastgezin kinderen uit Sovata, Chibed, Sacadat, Sarateni in hun huis hebben genomen, en hun een vakantie hebben gegeven die lijkt op Jules Verne’s adventures in het land onder zeeniveau.
Bedankt voor alle positieve gedachten en indrukken die de kinderen kregen bij u, want ik ben er van overtuigd dat ze die gebruiken in de ontwikkeling van hun eigen toekomst.

Bedankt voor alle "fijne mensen" van de stichting Roemeense Kinderhulp, Edwin, Karin, Anne, Wilma, Hans, Petra, Nienke, Ronald, Alie, Keesjan, Sjef, en Jaap die al sinds ongeveer 30 jaren financiële bronnen aanboren en heeeeel veel tijd offeren om een druppel blijdschap te brengen op de gezichten en in de zielen van kansarme kinderen en mensen.

Bedankt voor de kans om "echte mensen" te kunnen leren kennen, voor de kans om veel delen van Holland te bezoeken, en voor de vreugde dat ik met jullie samen kon zijn.

Bedankt voor fijne mensen uit IJsselstein Reijer & Angelique van Toor en Ronald & Nienke van Toor, die me blij maken elke keer als ik ze ontmoet, dat ze de tijd hebben genomen om met mij te babbelen over herinneringen die heel onbelangrijk zijn voor de mensheid, maar een tampon waren voor mijn ziel.
Voor alle "fijne mensen " die deze grote familie van de Stichting Roemeense Kinderhulp ondersteunen, wens ik een mooie zomer.
Met vriendschap,
Cristi Weisz
Sovata