Real time web analytics, Heat map tracking

 

Nieuw initiatief van onze vrachtwagenchauffeurs.

 Een aantal jongens van Tinkerbell zijn helemaal gek van vrachtwagens. Niet zo vreemd als elk jaar twee of drie grote vrachtwagens Sovata bezoeken om daar dan pakketten te komen brengen.

Istvan en Támas hebben aangegeven dat ze erg graag een chauffeursrijbewijs willen halen.
Ook Laci, één van de kinderen die al een aantal jaren weg is uit Tinkerbell en bij een houtzagerij werkt, heeft aangegeven deze mooie ambitie te hebben.

Dat gaat uiteraard niet zo maar, want ze moeten nog 18 jaar worden, het normale theorie-examen halen, rijlessen nemen en dan slagen. Pas als ze 21 zijn, kunnen ze het vrachtwagenrijbewijs halen.

trucks 01Drogenbroek van DKJ Transport is één van onze vaste chauffeurs bij ons jaarlijkse hulpgoederentransport. Hij hoorde dit verhaal en kwam meteen met het idee om een rijbewijsfonds voor Tinkerbell kinderen op te zetten. Een fonds niet alleen voor de drie jongens, maar voor alle TInkerbell kinderen. Je kunt tenslotte wel een aantal kinderen helpen, maar ook diegenen die geen chauffeur willen worden, willen uiteindelijk toch ook wel hun autorijbewijs halen.

Jeroen heeft een aantal collega’s, bedrijven en vrienden benaderd en de eerste donateurs zijn al gevonden.
Het idee is, dat er een basisbedrag beschikbaar is, hiervoor kunnen de kinderen dan hun rijbewijs gaan halen.
Het halen van je (auto)rijbewijs kost in Roemenië rond de 2500 lei, omgerekend 500 euro.

Als de kinderen hun rijbewijs hebben gehaald en ze zijn zover dat ze een betaalde baan hebben, gaan ze in kleine beetjes het geld terugbetalen aan het fonds, zodat de volgende kinderen ook dezelfde kans kunnen krijgen. Het is daarnaast ook belangrijk om de kinderen te leren, dat je ergens voor moet werken. Niet alles is gratis.

Dankzij de volgende bedrijven en personen is het rijbewijsfonds inmiddels opgezet en opgestart:
- BSK logistics BV
- DKJ Transport
- Patrick Thijssen Transport
- Ramon Kuyf Transport
- Ronald van Tergouw

Támas en Istvan zijn inmiddels gestart met de theorie. Andrea, één van onze medewerkers van Tinkerbell, heeft de jongens kunnen overtuigen deze theorie in de Roemeense taal te doen. Dit als voorbereiding en oefening voor hun Roemeense taal examen volgend jaar. Twee vliegen in één klap. Heel slim! En knap van de jongens dat zij dit ook zo doen.

Wilt u meehelpen de Tinkerbell kinderen klaar te maken voor hun toekomst?
Een donatie voor het rijbewijsfonds is van harte welkom op bankrekeningnummer NL77 RABO 015.92.84.600
t.n.v. Stichting Roemeense Kinderhulp onder vermelding van “rijbewijsfonds”.