Real time web analytics, Heat map tracking

Corona heeft ervoor gezorgd dat we bijna 2 jaar niet meer naar Tinkerbell konden gaan. Natuurlijk was er veel contact via telefoon en via videoverbinding, maar dat was geen echte vervanging van daadwerkelijk fysiek contact. Wat hebben we dat gemist met de kinderen, ouders en medewerkers.

weerzien  2021 novDoor dit gemis zijn er ook zaken anders gelopen dan we hadden gewild. Elkaar (r)echt in de ogen kijken, non-verbale communicatie… het zou veel problemen voorkomen hebben. Maar goed, het was helaas niet anders.

Maar… afgelopen zomer konden we dan weer voor het eerst naar Tinkerbell.
Als we Sovata binnenrijden, voelt het weer zo vertrouwd, ondanks de vele veranderingen. Ze zijn flink bezig geweest in Sovata: een Lidl, Kaufland, nieuwe rontondes, zandwegen die geasfalteerd zijn... Maar het voelt nog steeds als thuiskomen. De kinderen hadden een mooi welkomstbord gemaakt en stonden allemaal al voor de poort te wachten toen wij aan kwamen rijden. Corona of niet, maar de kinderen knuffelden ons helemaal plat. En uiteraard wij hen ook. Wat hebben we die kinderen de afgelopen tijd gemist! En wat waren de meeste gegroeid! Dan pas besef je hoe snel de tijd is gegaan. Wat fijn dat we nu weer in Tinkerbell kunnen zijn.
 
De kinderen hadden vakantie en we hebben naast de nodige vergaderingen met de medewerkers van de Stichting ook meteen wat uitjes met de kinderen georganiseerd.
Eerst maar eens een lekker ijsje eten met alle kleinere kinderen in het toeristische deel van Sovata. Daar rijdt tijdens het seizoen altijd een klein toeristisch treintje rond. De nieuwe kinderen David en Alex waren nog nooit met een dergelijk treintje geweest, dus dat konden we zeker niet overslaan. Toen de bestuurder hoorde dat de kinderen van Tinkerbell kwamen, kregen we direct de rit gratis aangeboden.
 
weerzien 2021 nov-4De nieuwe bus die in het voorjaar vanuit Nederland naar Sovata is gebracht kon ook meteen goed dienst doen. Zo zijn we met alle kinderen een dag weg geweest naar het aangrenzende district Haragita. Dat is net als de provincie Mures waarin Sovata ligt, een prachtig natuurgebied. We zijn daar naar een klimbos geweest waar alle kinderen, van groot tot klein, zich zeer hebben vermaakt op een laag, hoog en nog hoger hindernisparcours. Geweldig om te zien hoe snel de kleinere kinderen het klauteren en de instructies hoe met de zekeringen om te gaan onder de knie hadden. Voordat we het goed en wel in de gaten hadden, waren ze al vertrokken en hingen aan de touwen. Ze konden er geen genoeg van krijgen en na 2,5 uur konden we ze met moeite het park uitloodsen.
 
Het was heerlijk om na al die tijd weer eens lekker wat met de kinderen te ondernemen. En wetende dat we dit jaar nog twee keer zouden terugkomen, viel het afscheid gelukkig veel minder zwaar dan normaal.