Real time web analytics, Heat map tracking

Geta 2021 nov 4 Nu Andrea, Ana, Noemi en Sunita niet meer in Tinkerbell wonen, is er weer plaats in Tinkerbell voor nieuwe kinderen. In samenwerking met de Kinderbescherming wordt bekeken welke kinderen passen in de gezinnen die wij hebben. In 2019 zijn Alex en David in Tinkerbell komen wonen. Dit voorjaar is Geta gekomen.
Net als de meeste kinderen die in Tinkerbell zijn komen wonen, heeft ook Geta, ondanks dat ze slechts zes jaar oud is, een triest verleden. Haar moeder had kanker, was ernstig ziek. Ze moest naar een hospice en er was verder geen familie die voor Geta kon zorgen. De Kinderbescherming die zich over Geta ontfermd had, vroeg ons of Geta tijdelijk in Tinkerbell kon komen. Die noodopvang was uiteraard geen probleem voor ons. Geta zou bij ons blijven tot haar moeder weer beter zou zijn.
Vooraf kregen we een foto waarop een verwaarloosd kindje te zien was. Geta, zo hoorden wij, heeft zolang ze dat al kon, voor haar zieke moeder gezorgd. Daardoor is ze nooit naar school geweest en heeft ze nooit echte sociale contacten gehad.
Geta werd door een medewerker van de Kinderbescherming bij ons afgezet: kaalgeschoren, hoegenaamd uit voorzorg (luizen). Daar stond ze dan: Bij haar moeder weggehaald, van haar vertrouwde omgeving in een ander huis geplaats en ook nog kaal geschoren… wat een trauma voor zo’n kind. Geta was de eerste dagen ontroostbaar. Tot overmaat van ramp overleed haar moeder drie dagen nadat ze bij ons was gekomen. Veel te ver van Sovata vandaan om ook maar op tijd te kunnen zijn voor de begrafenis en om voor Geta nog afscheid te kunnen nemen.

Geta 2021 nov 1 Geta woont in Tinkerbell bij de familie Molnar en moeder Reni heeft zich helemaal over haar ontfermd. Zozeer zelfs, dat haar eigen kinderen en de andere kinderen een beetje jaloers waren en klaagden dat Reni helemaal niet meer van hun hield en aandacht gaf. Dit bleek in praktijk natuurlijk wel mee te vallen.
Geta bleek een grote ontwikkelingsachterstand te hebben. Zij sprak heel gebrekkig een mengelmoes van Roemeens, Hongaars en een zigeunertaal. Ze heeft een woordenschat van een kleuter van vier, waarbij ze heel normale maar essentiële woorden als bijvoorbeeld de basiskleuren, niet kon benoemen. Ook vork, lepel, mes en andere simpele woorden kende zij niet. Er is besloten om haar voorlopig thuis te houden en haar binnen Tinkerbell eerst de basis aan te leren en ook haar haar weer te laten groeien, voordat ze naar de kleuterschool gaat. Zonder die basis wordt ze zeker niet door de andere kinderen geaccepteerd.

Ondertussen is ze helemaal gewend in Tinkerbell. Geta is ontzettend leergierig, heeft grote stappen vooruit gemaakt en is door de andere kinderen van Tinkerbell als het nieuwe kleine zusje helemaal opgenomen. Je merkt goed dat ze veel voor haarzelf heeft moeten opkomen. Vol pit en temperament, maar wel lief en aardig.
Nog een paar maanden thuis, dan kan zij als een normaal kind naar school toe.
Ze verheugt zich er nu al op.