Real time web analytics, Heat map tracking


De Stichting Roemeense Kinderhulp bestaat 19 jaar in 2008. Wat ooit begon met een, kindervakantieweken pakkettentransport is uitgegroeid tot een Stichting met een familiekindertehuis, toeristenbureau en misschien binnenkort ook een eigen restaurant. Op 24januari vindt in het Fulcotheater een benefietconcert plaats voor de stichting. Het doel is meer naamsbekendheid krijgen en nieuwe donateurs erbij.

Op 24 januari 2008 wordt een benefietconcert gehouden voor de Stichting Roemeense kinderhulp. Het concert zal plaatsvinden in 't Fulcotheater in IJsselstein. "Het begon met pianist Renk Wieman", vertelt voorzitter Edwin Mentink. "Hij was heel enthousiast over de stichting en hij stelde voor om een benefietconcert te houden. Al snel kwamen de eerste namen. Balletstudio Jos Dolstra en het Fulco's mannenkoor zeiden direct heel spontaan toe". De avond zal geopend worden door burgemeester Patrick van den Brink en zal gepresenteerd worden door Chiel v~n Praag. "Het zal vooral een leuke en gezellige avond worden, maar natuurlijk willen we iets over onze stichting vertellen. We zullen een film vertonen, die afgelopen maand is opgenomen. De film laat het kindertehuis in Sovata zien en , het uitdelen van de pakketten van het jaarlijkse pakkettentransport."
De avond wordt georganiseerd om meer naamsbekendheid te krijgen
Aan het eind van de avond zal een veiling gehouden worden. concert 01

De Stichting Roemeense kinderhulp is een vrijwilligersorganisatie gevestigd in IJsselstein die sinds1990 actief voor de Roemeense stad Sovata.
Naast de jaarlijks terugkerende acties zoals een zomervakantie voor kansarme Roemeense kinderen in Nederland en een hulpgoederen-transport voor Roemeense families, heeft de Stichting ervoor gezorgd dat er een toeristenbureau en een kinderopvang in Sovata zijn gekomen. Sinds 2005 is ook in Sovata het familiekindertehuis 'Tinkerbell' geopend voor 16 achtergelaten kinderen. Edwin Mentink vertelt dat het tehuis wel zorgen heeft gegeven.

"Met alle acties zouden we zo kunnen stoppen. Met het tehuis kan dat niet. Dat moet altijd doorgaan. De vaste kosten moeten ieder jaar betaald worden. Een tehuis openen is één, maar het openhouden is twee." Het tehuis bestaat uit twee gedeeltes, waar twee gezinnen wonen. De bedoeling is dat beide gezinnen 10 kinderen opnemen. "Dit zijn achtergelaten kin deren en wij willen volgend jaar het .maximum van 20 kinderen huisvesten." Om het tehuis ieder jaar kostenvrij te draaien zijn480 donateurs nodig, die gemiddeld voor 3 euro per jaar mee doen. "We hebben nu 300 donateurs, dus het vinden van 180 nieuwe donateurs is een mooie uitdaging." De Stichting merkt dat de stap om donateur voor veel mensen groot is. "Niet iedereen kent ons of wil een vaste bijdrage geven. Natuurlijk zijn we blij met alle mensen die sporadisch of eenmalig willen geven, maar voor het tehuis hebben we vastigheid nodig. "

De stichting merkt dat met de toetreding van Roemenië tot de Europese gemeenschap veel mensen denken dat steun niet meer nodig is. "Het is zeker zo dat het beter gaat met het land, maar er is nog een hele grote groep mensen die heel arm zijn", zegt Mentink. De Stichting zegt dat hulp nog steeds nodig is. In Roemenië probeert de stichting ook geld los te krijgen door initiatieven daar op te zetten. De Stichting heeft al een toeristenbureau en een kinderopvang geopend, nu wil zij ook werken aan een themarestaurant. Dat kennen ze daar niet, denk bijvoorbeeld aan steengrillen." De Stichting denkt aan een restaurant met een speeltuin en een voetbalveld, waar in de zomer buiten gespeeld kan worden. In de winter kan hef voetbalveld onder water worden gezet en kan er geschaatst worden. "We hebben van de carnaval verkleedkleren gekregen dit jaar, dus het lijkt ons leuk om daar ook kinder(verkleed)feestjes te organiseren." Het restaurant zal op het terrein van het kindertehuis komen. "Het moet tevens een opleidingsplaats worden voor jongeren om hen een toekomst te bieden."


Informatie
Benefietconcert voor Stichting, Roemeense Kinderhulp 'Donderdag 24 januari 2008,
aanvang 20.00
Locatie: Fulcotheater te IJsselstein
M.m.v.: Burgemeester Van den Brink, Fulco's Mannenkoor, balletstudio Jos Dolstra, pianist Henk Wieman en presentatie door Chiel van Praag.
Kaarten zijn vanaf nu te koop, voor 10 euro per stuk bij de kassa van het Fulcotheater.
 

Onze IJsselstreek - Vrijdag 28 december 2007

Voor een verslag van deze avond zie hier.