Real time web analytics, Heat map tracking


IJSSELSTEIN - Een benefietconcert om nog meer bekendheid te krijgen, fondsen te genereren en vooral: donateurs te werven. Dat is de nieuwste activiteit van de Stichting Roemeense Kinderhulp, die sinds 1990 met allerlei activiteiten - zoals de zomervakantie voor kansarme kinderen en hulpgoederentransporten - de bevolking van Sovata steunt.

 In 2005 werd - behalve het jaarlijkse pakkettentransport en zomervakantie voor de Roemeense kinderen in IJsselstein - het familiekindertehuis Tinkerbell geopend. "Daar wonen nu 16 kinderen met twee ouderparen in familieverband~ Het huis moet vol, er is nog plaats voor 4 kinderen, maar dan hebben we structurele financiering nodig", leggen Karin en Edwin Mentink - oprichters van de Stichting gepassioneerd uit.

"Een kindertehuishuis bouwen is één, maar je kunt een kindertehuis niet stoppen en kinderen op straat zetten. Dat mag je ze niet aandoen. We zijn dolblij met de steun, donaties en giften die we alle jaren hebben gehad, maar dat biedt onvoldoende zekerheid voor de toekomst."  De Stichting telt nu 300 vaste donateurs. "Dat zouden we graag verdubbelen. Donateur worden kan al vanaf 3 euro per maand. Maar meer mag ook",voegt hij er snel aan toe.

Win Miltenburg, Karin Mentink en Gerrie Dekker
hopen dat alle kaarten voor het benefietconcert verkocht worden.


De Stichting Roemeense Kinderhulp werkt met een vooruitziende blik in Sovata.
Door de moestuin rond het huis kunnen de bewoners van het kindertehuis gedeeltelijk in hun eigen levensonderhoud voorzien. Er worden acties bedacht om geld in te zamelen en met de oprichting van een toeristenbureau
worden bezoekers naar Sovata getrokken.
De nieuwste plannen behelzen een themarestaurant, waar gegeten kan worden en kinderfeestjes georganiseerd kunnen worden. "In Nederland is dat normaal, maar in Roemenië onbekend. Het restaurant, met terras en speeltuin, is meteen een opleidingsplaats waar jongeren een vak kunnen leren en aan hun toekomst werken."

Mentink is blij met de gerealiseerde projecten. "Maar de bronnen drogen op en daar hebben wij slapeloze nachten van. We willen de kinderen en hun omgeving op eigen benen zetten, door ter plekke geld te genereren. En de toplaag in Roemenië heeft geld, om uit te geven in Sovata. Het is een land in ontwikkeling en wij kunnen helpen om nu die ontwikkeling in gang te zetten. Het zal nog jaren duren voor het tij definitief gekeerd is. De ellende houdt niet ineens op met het EU-lidmaatschap."

Programma
De benefietvoorstelling voor de Stichting Roemeense Kinderhulp vindt plaats op donderdag 24 januari om 20.00 uur in het Fulco theater. De bekende presentator Hen Wieman, het ballet van Jos Dolstra met "Tinkerbells 'Adagio's - een speciale choreografie op muziek van Wieman, Fulco's Regionaal Mannenkoor en een bijzondere veiling na afloop van het concert. Een film toont het dagelijks leven en het werk van de Stichting in het Roemeense Sovata.
Kaarten zijn voor 10 euro per stuk verkrijgbaar bij de kassa van het Fulcotheater, telefoon (30)6878833, via www.fulcotheater.nl of email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 Bijdragen
Wie de benefietavond niet kan bijwonen maar wel een bijdrage wil leveren aan het succes - bijvoorbeeld door donateur te worden - kan voor informatie terecht op www.roemeensekinderhulp.nl of telefoon (030) 6884870

 

Zenderstreeknieuws - 16 januari 2008