Real time web analytics, Heat map tracking


concert 01Op donderdag 24 januari 2008 wordt een benefietconcert gehouden in het Fulcotheater in IJsselstein voor de Stichting Roemeense kinderhulp.

Het concert zal plaatsvinden met medewerking van de pianist Henk Wieman, balletstudio Jos Dolstra en het Fulco's mannenkoor. Voorafgaand aan de opening door de IJsselsteinse burgemeester P. C. van den Brink zal een film getoond worden over de Roemeense stad Sovata en het werk van de Stichting Roemeense Kinderhulp De presentatie is in handen van de bekende producer Chiel van Praag. De avond zal een gezellig karakter hebben met een hoog amusementsgehalte. Het doel van de avond is om meer bekendheid te krijgen in IJsselstein en omstreken en sponsoring te genereren voor onze activiteiten in 2008. Aan het eind van de avond zal een veilig georganiseerd worden.

 De Stichting Roemeense kinderhulp is een vrijwilligersorganisatie gevestigd in IJsselstein die sinds 1990 actief voor de Roemeense stad Sovata. Naast de jaarlijks terugkerende acties zoals een zomervakantie voor kansarme Roemeense kinderen in Nederland en een hulpgoederentransport voor Roemeense families, heeft de stichting er voor gezorgd dat er een toeristenbureau en een kinderopvang in Sovata zijn gekomen. Sinds 2005 ook in Sovata het familiekindertehuis 'Tinkerbell' geopend voor achtergelaten kinderen. De stichting is op zoek naar nieuwe donateurs die een vaste bijdrage willen geven voor het familiekindertehuis. Momenteel heeft de stichting 300 donateurs. Om het tehuis kostendekkend te draaien met 20 kinderen zijn 480 donateurs nodig met een gemiddelde bijdrage van 3 euro per maand. De stichting wil in Sovata ook een themarestaurant beginnen, waar gegeten kan worden en kinderfeestjes gehouden kunnen worden. Het restaurant zal ook een opleidingsplaats voor jongeren moeten bieden om hen een toekomst te kunnen geven.

Onze IJsselstreek - 16 januari 2008
 
19-1-2008