Real time web analytics, Heat map tracking


..... in een gezond lichaam, zegt een Latijns spreekwoord.

Soms vinden we het afgezaagd, maar de eeuwige waarheid heeft groot gelijk.
Om onze lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden, is het belangrijk om veel te bewegen.
Onderzoeken laten zien dat regelmatige beweging noodzakelijk is voor een ideaal lichaamsgewicht, een goede lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.
Lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol bij gezonde geestelijke en sociale ontwikkeling. En dat vooral in de kinderjaren. Een kind is vol beweging, spel en vrolijkheid. Voor een kind is beweging leven.
Bij kinderen wordt op de kleuterschool en op de lagere school beweging automatisch opgenomen in de dagelijkse praktijk. Zo wordt lichamelijke beweging en sport gewoon voor onze kinderen. Daarom zijn er op school de gymlessen.

sacadat gymzaal 2012Bij het begin van dit schooljaar (2012-2013) kwam een grote droom uit voor onze in Sacadat. Want de kinderen kunnen sinds dit schooljaar hun favoriete les in een gloednieuwe, schone sportzaal houden. We waren eraan toe , een nieuwe zaal . Het oude lokaal was al lang afgeschreven en onbruikbaar.

Daarom hebben we begin vorig jaar een nieuw ventilatiesysteem en centrale vloerverwarming gekregen. Na de feestelijke opening konden de kinderen weer met gejuich spelen in de nieuwe zaal. De nieuwe zaal is een voorbeeld van samenwerking. Zonder de ondersteuning van de leraar collega's, het bestuur van de school, de gemeente, de werknemers van de gemeente, de Stichting Pro Sovata en Stichting Roemeense Kinderhulp, had dit allemaal niet gerealiseerd kunnen worden.


Hartelijk bedankt hiervoor, aan iedereen die hier aan bijgedragen heeft!Angi Noemi

`Szovatai Hirmondo - november 2012