Real time web analytics, Heat map tracking

aapstein
Al sinds 2003 zet Jaap valk zich in voor de Stichting Roemeense Kinderhulp die 25 jaar bestaat. Door een idee van Karin Mentink, een van de oprichters van de stichting, is Jaap op de fiets gesprongen en heeft een sponsortocht naar Sovata in Roemenië gereden met zijn broer, een sponsortocht van één maand. ‘In augustus 2003 zijn we vertrokken en hebben zo’n €13000, - opgehaald voor de stichting.’

Stichting Roemeense Kinderhulp heeft niet alleen de jaarlijkse kindervakantieweek, maar ook pakkettentransport aan het einde van het jaar voor gezinnen, een kindertehuis Tinkerbell, een plaatselijk toeristenbureau, studiebeurzen en organiseert de stichting onder andere verwarming in scholen en een ambulance als donatie.

Jaap helpt naast de organisatie binnen de stichting en het uitdelen van de pakketjes ook Csaba Domokos, een man die zijn beide benen mist en zorgt voor twee dochters. ‘Dit jaar wil ik graag de scootmobiel meenemen naar Sovata zodat hij mobieler is en beter voor zijn gezin kan zorgen.’ De scootmobiel daar krijgen is niet het probleem van Jaap. ‘Om hem op te knappen heb ik €800, - nodig zodat hij het weer doet.’ Naast dit soort donaties zoekt de stichting ook donateurs, pakketgezinnen en kan er elke laatste zaterdag van de maand kleding worden ingeleverd die in Sovata goed terecht komt. Op www.srkh.nl Staat hoe u zich kan aanmelden en hoe u kunt helpen. ‘Gewoon bellen en mailen’ roept Jaap.

De grote wens van de stichting is dat Sovata deze hulp uiteindelijk niet meer nodig heeft en zelfvoorzienend is. ‘Daarom organiseert de stichting plaatselijk een toeristenbureau en hebben ze Pro Sovata opgericht, de stichting die daar alles organiseert.’ Meer weten over de stichting? Het boek, 25 jaar Stichting Roemeense Kinderhulp is te koop bij de Read Shop.

Stein zoekt nog steeds mooie verhalen, vergeten locaties, goede initiatieven of alles waar u als IJsselsteiner aandacht voor wilt. Vertel het Stein door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op en volg Stein via www.facebook.com/aap.stein