Real time web analytics, Heat map tracking

 

van buuren 01Jeannette van Buuren stuurde 25 jaar geleden voor het eerst een pakket naar een Roemeens gezin. Tot op dit jaar heeft ze dat volgehouden en is de band met ‘haar’ Roemeense gezin steeds hechter geworden. Hierbij haar verhaal.

Dit jaar heb ik voor de 25e keer meegedaan aan het hulpgoederentransport. Het is allemaal begonnen met de vraag van mijn toenmalige collega Wim Gamelkoorn om een kerstpakket te verzorgen voor een Roemeens gezin. Hij garandeerde mij dat mijn pakket rechtstreeks bij de mensen terecht zou komen en dat er niets aan de strijkstok bleef hangen. Nou, dat leek me wel wat.
Ik kreeg een gezin toegewezen dat uit vader, moeder, dochter (9) en zoon (7) bestond. Al in het eerste bedankbriefje werd gevraagd of ik iets terug wilde schrijven. En dat contact is altijd gebleven.
Als ik in mijn ordner kijk, zie ik mooie kaarten en dankbare brieven. In het begin verzorgde ik de pakketten alleen en mevrouw vroeg zich af hoe ik dat toch kon doen. Later kwam mijn vriend Wim en toen deden we het samen.

'Onze' familie
In april 2004 gingen we met de bus van Cees Walder mee en hebben we ‘onze’ familie bezocht. Wat een ellende zagen we in Roemenië. We gingen echt 50 jaar terug in de tijd. Ongelofelijk! 
Eind 2006 zijn we begonnen de familie financieel te steunen. Eerst voor de studie van de zoon, later met een lager bedrag voor algemene zaken.
In 2010 hebben we de zoon een vakantieweek in Nederland aangeboden, omdat hij geslaagd was voor zijn studie. Hij kwam met de trein.
We hebben hem overal mee naar toe gesleept en hij vond het prachtig. Helemaal verrukt was hij op het station van Utrecht bij het zien van zoveel fietsen. Hij heeft er diverse foto’s van gemaakt.
De dochter is inmiddels getrouwd en heeft zelf een dochtertje. We worden van alles wat er in hun leven gebeurt op de hoogte gehouden.
Nu, na 25 jaar, heb ik besloten om nog een gezin blij te maken en ik hoop wederom op een leuk contact.

Jeannette van Buuren, Zeist