Real time web analytics, Heat map tracking

Samen met Mariann Nagy begeleidde Ildiko Eke de kindervakantie in 2015. Zij schreef haar vakantieherinneringen voor ons op.Levensveranderend en onvergetelijk, is haar oordeel.

Lieve Nederlandse vrienden,

In juli 2015 kreeg ik de kans om de kinderen in de zomervakantie te begeleiden. In de jaren daarvoor werden er altijd leerkrachten meegenomen. Maar dit jaar vertrouwde de organisatie mij deze positie toe, ondanks dat ik geen leerkracht ben. Samen met Mariann Nagy ging ik met 42 kinderen naar Nederland.

De voorbereidingen hier in Roemenië waren een hele klus, met al de papieren rompslomp die er hier mee gepaard gaat. Maar beetje bij beetje vorderden we en we keken uit naar drie fantastische weken in Holland met de kinderen. Op 5 juli begon onze spannende reis. De kinderen bekeken de fotoalbums van de gastouders en konden niet wachten hen te ontmoeten.Ildiko eke 1

indelijk kwamen we in Holland aan. Doordat we door zoveel blije gezichtenverwelkomd werden, vergaten we de vermoeidheid van de 29 uur durende reis. Iedereen zwaaide, omhelsde en kuste ons ter begroeting.

Voor de kinderen en ons gingen de drie weken snel voorbij. Er waren allerlei interessante en leuke dingen voor ons geregeld. Veel van de kinderen, die hier in grote armoede leven, bloeiden op in die vakantie. Hun gezichtjes straalden en hun ogen, die droevig stonden toen we Roemenië verlieten, begonnen iedere dag meer te sprankelen. We vonden het heel speciaal om te zien dat één vakantie het leven van een kind kan veranderen. Mooi was het ook om te ervaren dat de gastouders zoveel moeite deden om de Roemeense kinderen blij te maken.

Graag wil ik ook onze gastouders, Henk en Ineke van der Vliet, bedanken voor de vriendelijkheid en liefde die we die drie weken van ze mochten ontvangen. Hun huis werd echt een thuis voor ons. Er ging geen dag voorbij zonder een interessante activiteit. Mensen van de Stichting namen ons mee om bezienswaardigheden in Holland te bezoeken. Het was heel boeiend en leerzaam voor ons om een andere cultuur en een ander landschap te leren kennen. Iedereen deed z’n best om ons een leuke tijd te bezorgen… en daar zijn ze heel goed in geslaagd!

De disco in de laatste week was een bijzondere dag voor mij. Ik was die dag jarig en ik had zo’n mooi verjaardagsfeest,liefdevol omringd door de kinderen en alle Nederlandse families. Ontzettend bedankt voor die dag! En ik weet zeker dat ik ook voor de kinderen en voor Mariann spreek als ik iedereen, gastouders, sponsors en vrijwilligers heel hartelijk bedank voor alles… Ik kan helaas niet iedereen persoonlijk bedanken, maar ik weet zeker dat u in onze ogen en in de ogen van de kinderen hebt kunnen zien dat wij ontzettend blij waren met deze ervaring die maar een keer in je leven langskomt.

Een enorme knuffel en heel veel liefs!
Ildiko