Real time web analytics, Heat map tracking


Van tevoren waren ze een klein beetje zenuwachtig. Maar eenmaal onderweg was dat snel vergeten. Csaba en Reka zijn de begeleiders van de kinderen die in 2013 naar Nederland kwamen. In het dagelijks leven is Csaba docent lichamelijke opvoeding en Reka bibliothecaresse op een school en daarnaast psychologe. Ze hebben samen een verslagje voor ons geschreven.

Ik ben Réka-Orsi en afgelopen zomer was ik samen met Csaba in Nederland als begeleider van 36 kinderen. Wij waren heel blij dat wij waren uitgekozen als begeleiders, aan de andere kant zagen we best een beetje tegen de reis op, want het is een hele verantwoording. Gelukkig is de vakantie zonder vervelende gebeurtenissen verlopen. Integendeel zelfs.

De reis naar Nederland was boeiend. Van tevoren waren de kinderen daar erg opgewonden over, en eigenlijk ik zelf ook. De drie weken vakantie waren goed geregeld en het was fijn om veel aardige, bijzondere mensen te ontmoeten die alles voor de kinderen organiseerden en kennis te maken met de lieve, zorgzame familie waar wij zelf mochten logeren. Ik ben onder de indruk van de omgeving en de wegen. Vooral de fietspaden vond ik erg mooi.

Het was een fijne ervaring om de gastouders te ontmoeten en te zien waar de kinderen drie weken verbleven. Het waren allemaal gelukkige en warme gezinnen, en iedereen deed z’n best om het de kinderen naar hun zin te maken. We hadden continu contact met de kinderen en zij vertelden ons steeds dat het goed met ze ging en dat ze veel plezier hadden.

Csaba  Reka 2013Wij verbleven zelf bij een hele leuke familie: bij Reijer en Angelique van Toor, met hun zonen Jos en Rik. Ze probeerden zo veel mogelijk tijd met ons door te brengen en we hebben heel veel fijne momenten en dagen met ze gehad. Ik vond het eten bij onze familie lekker. Tijdens de vakantie was ik jarig, de familie heeft mij een onvergetelijke verjaardag gegeven. Met het fotoboek dat ik afgelopen november van hun kreeg, ben ik ontzettend blij. Ik blader het geregeld met heel veel plezier en zelfs wat weemoed door.

Ik vond het interessant om te zien hoe goed alles in Nederland werkt en dat mensen over het algemeen zo goed in balans zijn. Wat ik van het land heb gezien was mooi, en het was leuk om al die verschillende fietsen te zien. Persoonlijk heb ik heel veel genoten van de prachtige musea.

Nadat we terug waren in Sovata heb ik een aantal ouders van de kinderen gesproken en zij vertelden mij dat het voor hun kinderen een gedenkwaardige vakantie was geweest, vol met pret en fijne dingen. De moeder van Laszlo zei zelfs dat hij na de vakantie een heel ander kind was geworden. Op een goede manier.
Al met al een vakantie om nooit te vergeten!

Csaba en Reka, Sovata
12-01-2015