Real time web analytics, Heat map tracking


Familie De Wit is voor de zevende keer gastgezin voor de Stichting Roemeense Kinderhulp. De jongens Levi en Szabi brachten in 2010 drie weken zomervakantie bij hen door. In 2012 vond een tegenbezoek plaats. Jannie de Wit vertelt haar verhaal.

Levi, een jongen met een hart van goud, kijkt met veel plezier terug op zijn vakantie bij ons in Benschop. Regelmatig ontvangen wij van hem zelfgeschreven briefjes, waarin hij vertelt over thuis, school en hoe mooi Holland is. In 2012 gingen wij bij Levi en Szabi op bezoek.

Levi en Szabi

Het kleine witte huis van Levi en zijn familie staat verscholen achter een houtfabriek. In het huisje, gemaakt van allerlei afgedankt materiaal, werden we allerhartelijks ontvangen. Onder de indruk waren wij over hun manier van leven. Met twee paarden en een wagen verdienen zij de kost. Tijdens ons verblijf ontvingen we een uitnodiging van een van de andere gastkinderen, om goulash te komen eten. Ook Levi was van harte welkom; hij kon zich bijna niet voorstellen dat ook hij mee mocht komen.
Via de Stichting ontvingen we foto’s van Levi en zijn familie van vijftien jaar geleden, gemaakt op dezelfde plek als waar we nu waren. Gelukkig zien we een vooruitgang, al gaat het langzaam. Een pakket of een vakantie verandert hun toekomst niet direct, maar geeft wel de stimulans om door te gaan. Dat mensen, die zo ver weg wonen, aan hen denken en dit doen, maakt ongelooflijk veel indruk ze. Ook zijn ze erg blij met alle mooie dingen die ze ontvangen van hun pakketgezin uit Lopik

vlinder andrea

Samen met Levi was ook Szabi welkom in ons gezin. Met zijn vader, moeder, broer en zusje woont Szabi in een flat. Na enige tijd ontvingen we van de familie een grote enveloppe met tekeningen van de kinderen en foto’s van zijn 5-jarig zusje Andrea. Zij heeft de ziekte Epidermolysis Bullosa (EB). Dit is een ziekte waarbij de huidlagen niet goed op elkaar sluiten; bij de minste wrijving ontstaan blaren. Deze kinderen worden ook wel 'Vlinderkinderen' genoemd, omdat de huid zo teer is als die van een vlinder. De ziekte EB zal heel haar leven een rol spelen. Inmiddels is er een doos met bruikbare verbandmiddelen en crèmes naar de familie gestuurd. De dank is groot.

Wilt u ons helpen?
De verbandmiddelen – het meest noodzakelijk: Mepilex lite / Sorbalgon / Mepitel este / Hydrotul / Grassolind. De crèmes: Topialyse omega 36&9 / Bioderma / Xerialine.

Het zou geweldig zijn als we sponsoring kunnen krijgen. Alle hulp is welkom.
Informatie is te verkrijgen via de Stichting Roemeense Kinderhulp.

Jannie de Wit
Benschop