Real time web analytics, Heat map tracking

 

Ben je eenmaal door het Roemenië virus besmet dan verandert je vrijetijdsbesteding, verbetert je humeur en krimpt je ongebruikte opslagruimte. Voor heel veel dingen zie je opeens een tweede leven en je vrienden en familie denken enthousiast mee over manieren om jouw zolder vol te krijgen. Leonie José Overdijk kan daarover meepraten. En tussen het verzamelen door bedacht ze opeens een nieuwe manier om de Stichting te ondersteunen. Top idee! Daar zijn we heel blij mee.

Omdat ik twee gezinnen ondersteun en de Stichting een warm hart toedraag, heb ik het er nogal eens over. Vaak als vrienden besluiten van kleding of andere zaken afscheid te nemen die nog goed bruikbaar zijn, neem ik het mee. 'Voor Roemenië', is zodoende een veel gebruikte uitdrukking geworden.

Zo kwam de zus van een buurvrouw met blikken speelgoed uit de jaren vijftig-zestig. Of dat iets was 'voor Roemenië'. Nu zag ik de kinderen daar niet mee spelen, maar ach, het aanbod afslaan is ook zo wat. Meegeven naar Roemenië leek me dus geen optie. Maar wat dan wel? Als frequent veiling bezoeker wist ik van het bestaan van MPO Auctions IJsselstein (https://mpoauctions.com/). Als koper bezoek ik die veiling regelmatig, maar goederen ingebracht had ik nog nooit. Dus maar eens de fiets gepakt en naar het veilinghuis gereden.

ardige mensen, die direct wel iets zagen in het blikken speelgoed: daar zijn verzamelaars van. En toen ik aangaf dat de opbrengst zou gaan naar Stichting Roemeense Kinderhulp, waren ze zeer voorkomend; geen commissie en geen BTW. Dus het afslagbedrag zou in z’n geheel gestort worden op de rekening van de Stichting.

Het blikken speelgoed bleek een verzamelaar in de zaal bijna 100 euro waard te zijn; dit werd ook het afslagbedrag. Misschien is het ook een idee voor anderen: een artikel met (veiling)waarde laten veilen en de opbrengst naar de Stichting over te laten maken? Je hebt nog een leuk uitje ook, want het is best spannend als jouw artikelen onder de hamer gaan! Ik weet zeker dat dit voor mij niet de laatste keer zal zijn.

Leonie José Overdijk