Real time web analytics, Heat map tracking

Dagboek van een begeleider
Na negentien jaar terug in Nederland met onvergetelijke herinneringen, zo heeft één van de begeleiders van de kindervakantie haar tweede keer in Nederland ervaren. Ze heeft haar gedachten voor ons op papier gezet.

Eén keer was al geweldig, maar ik had nooit kunnen dromen dat ik een tweede keer de kans zou krijgen om naar Nederland te reizen! Mijn naam is Timea Domokos. Ik kom uit Sovata in Roemenië en ik heb Nederland twee keer mogen bezoeken. Eerst als kind in 1999, de tweede keer als begeleider in 2018. En ik heb van elke minuut genoten.

timea-2018-1

Ik voel me bevoorrecht dat ik de drie weken, waarin ik negentien jaar geleden zoveel plezier had en me zo gelukkig voelde, nog eens zou mogen ervaren. Toen we met 42 kinderen Sovata uitreden, wist ik dat ze zouden terugkeren met onvergetelijke herinneringen.

Tijdens ons verblijf heb ik ieder gastgezin bezocht, met de kinderen gespeeld, met de ouders gepraat en we hebben onze cultuur en onze normen en waarden met elkaar gedeeld. Ik zag hun toewijding en de moeite die ze deden om deze Roemeense kinderen de tijd van hun leven te bezorgen en ze even rust te geven van de alledaagse zorgen. Het was hartverwarmend om te zien dat de kinderen niets verwachtten en dankbaar waren voor iedere minuut van hun verblijf.

Als begeleider van deze 42 kinderen leerde ik om weer onbezorgd gelukkig te zijn, hartelijk te lachen en weer kind met de kinderen te zijn. Eén zinnetje staat in mijn geheugen gegrift. Ik hoorde dat zinnetje een paar uur nadat we Sovata hadden verlaten. Achter mij in de bus zaten twee meisjes. De één zei tegen de ander: “Knijp me eens, zodat ik weet dat ik niet droom?” Dat verwoordde perfect hoe de kinderen over deze reis dachten.

timea-2018-2Ik ben zo dankbaar voor jullie Stichting, voor wat jullie doen voor de Roemeense kinderen. Het betekent zóveel voor hen! Het herinnert ons eraan hoe mooi het is om dingen voor anderen te doen, zonder er iets voor terug te vragen. We hebben in Nederland veel vrienden gemaakt en deze vriendschappen zullen erg belangrijk voor ons blijven.

We wensen de Stichting Roemeense Kinderhulp het allerbeste. Dat zij genoeg kracht en mensen zullen hebben om deze vakanties te blijven organiseren en daardoor geluk te brengen in het leven van minder bedeelde mensen.

Dank jullie wel!

Timea Domokos, Sovata