Real time web analytics, Heat map tracking
pakket13  4


Het jaarlijkse hulpgoederentransport van de Stichting Roemeense Kinderhulp is weer onderweg naar Sovata in Roemenie. Dit jaar had de stichting te maken met een tegenslag. Doordat er niet genoeg dozen van hetzelfde formaat voorhanden zijn, waren de vrachtwagens te snel vol. Een extra vrachtwagen was snel gevonden.

Door Keesjan Steverink

Vorige week vrijdag en zaterdag werden de pakketten voor Roemenië weer ingezameld in de loods wan Terberg Schade. Tijdens het laden van de vrachtwagens zagen de chauffeurs het al snel somber in. "Het past er niet in", was de conclusie. "We hebben pech gehad met de dozen", zei voorzitter Edwin Mentink. Die mogen we elk jaar gratis komen ophalen en daar zijn we heel blij mee, maar helaas hadden we niet genoeg dozen van hetzelfde formaat".
Dozen met een ander formaat werden ingezet. Ondanks de strakke planning en regels had dit toch als gevolg dat het laden van de vrachtwagens moeizamer verliep dan vorige jaren.

Sinds 1992 gaan in november hulpgoederen naar Roemenië om gezinnen te ondersteunen in de kerstperiode. De doelstelling van de stichting is om Roemeens gezinnen te helpen in de moeilijke wintermaanden. Nederlandse gezinnen kunnen Roemenen ondersteunen met .één of meerdere dozen. Dié kunnen naar eigent inzicht gevuld worden. De stichting heeft wel een suggestielijst voor de inhoud van een pakket. De meeste Nederlandse gezinnen hebben intensief contact met een Roemeens gezin, zodat zij goed weten wat er nodig is. De goederen variëren van toiletartikelen en speelgoed tot kleding. Sinds 2005 worden geen standaard voedseldozen meer uitgedeeld, maar worden de gezinnen voorzien van voedselbonnen die in de lokale supermarkten kunnen worden verzilverd. Op deze wijze werd in 2006 de locale economie in Sovata ondersteund met ruim 38.300 euro. De Stichting benadruk dat de actie ook een emotionele waarde heeft, "Dat,ook buiten Roemenië andere mensen om de Roemenen geven, geeft hun weer moed en kracht de koude, lange wintermaanden door te komen." Ruim 2400 pakketten zijn in drie vrachtwagens naar Roemenië gegaan.

In het goederentransport zaten ook hulpgoederen voor het eigen kindertehuis 'Tinkerbell'’. Naast de pakketten krijgen ook scholen en peuteropvang hulp- goederen. Het toeristenbureau in Sovata krijgt nieuwe computerschermen. Fietsen, meubels én een rolstoel maakten ook deel uit van het transport. Helaas moest de stichting zaterdagmiddag constateren dat niet alles mee kon. Door snel handelen van de stichting en de chauffeurs, werd zaterdagavond al een extra vrachtwagen en chauffeur gevonden, zodat,toch alle goederen naar Sovata gebracht kon den worden.

pakket07 8Bijzonder was dat, er ook veel mensen spontaan langs kwamen. Een gezin kwam langs met een aantal dozen met babyspeelgoed. Veel mensen kwamen ook geld brengen voor voedselbonnen. Bij de inzameling van de hulpgoederen waren alleen vorige week, al circa dertig vrijwilligers betrokken. De stichting maakt al een aantal jaar gebruik van rollenbanken. Hierdoor kunnen de dozen snel gesorteerd worden. Bij het inladen van de vrachtwagens, zaterdagmiddag werden de dozen, gemakkelijk de wagens ingerold. "Dat scheelt een hoop tillen, sjouwen en mankracht", aldus één van de vele vrijwilligers.
De hulpgoederen voor de scholen zijn vanaf woensdag in Sovata uitgedeeld. De pakketten worden zaterdag uitgedeeld.

Uit: Onze IJsselstreek, 16 november 2007

tinkerbell 02"En hoe is het nu in Roemenië?"
Een vraag die momenteel veel gesteld wordt. Ook daar heeft men te maken met het COVID-19 virus. En ook daar zijn er verschillende maatregelen genomen.  Lees hier meer. 

  !!ATTENTIE!!

In verband met maatregeken met betrekking tot het coronavirus COVID-19 zijn er verschillende wijzigingen in de jaarlijkse agenda.

 

Het bestuur bekijkt of we de geplande activiteiten op een later tijdstip alsnog door kunnen gaan. 
Houd u de agenda in de gaten! Zodra het duidelijk is wanneer de maatregelen worden opgeheven, hervatten we uiteraard onze activiteitenen zullen u hierover informeren.

 

We willen iedereen bedanken voor hun inzet tot nu toe en we hopen dat iedereen begrip heeft voor deze maatregelen.

 

voorwoord mag2019Nieuws Magazine 2019 nr 28

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over alle activiteiten van de Stichting
in het jaar 2018

Met deze link opent een nieuwe venster met het hele magazine.

Calsreis 19 01

Orientatiereis Cals College

De geplande reis op 28 maart 2020 gaat helaas niet door! Voor de vierde keer zou een groep van 24 leerlingen van het Cals College naar Sovata gaan. Dit jaar door de Corona pandemie gaat het niet lukken  Laten we hopen dat er volgend jaar weer voldoende rust en zekerheeid is om de reis opnieuw te ondernemen.
Verslag van de reis uit 2018

KV 3Vliet 16 003aGASTGEZINNEN GEZOCHT!

Ieder jaar komen er 42 kinderen uit Sovata en omgeving voor een drieweekse vakantie naar Nederland.Ze logeren per stel bij gastgezinnen. Helaas kan dat dit jaar geen doorgang vinden.

Voor de zomer 2021 zijn we alvast op zoek naar gastgezinnen. Neemt u ook 2 kinderen op?! Voor hen is  het een onvergetelijke periode! Jaren later kijken ze er met heel veel dankbaarheid op terug. Een ervaring die hun verdere leven een enorme boost geeft.
Lees voor meer info. En meld u aan!

 

Claudiu in NLTinkerbell kinderen worden groot
Er is al een aantal kinderen uitgevlogen na het beeindigen van hyn opleiding of doordat ze 18 jaar werden.
Een van de laatste was Claudiu die na zijn studie helaas geen werk kon vinden. Hier het laatste nieuws over hem

markt TBEen nieuwe wind.
Begin augustus begonnen de twee nieuwe  ouderparen in Tinkerbell.

Tunde en Istvan Simo in het ene huis en als buren Reni en Denes Molnar.
Ze borrelen van nieuwe initiatieven. 
Een daarvan is het verkopen van goederen op markten. 
Zie hier een kort verslag

ZHbedplusEen tweede leven
Hoe verschillemde verpleegartikelen aan een tweede leven konden beginnin in Roemenië dankzij een oplettende vrijwilliger. En daarmee veel mensen blij maakte. Lees meer . . .

Doneren terwijl u koopt!onlineshop
Kan dat??? Ja, echt. Als u regelmatig shopt via een webwinkel dan kunt u tegelijkertijd ook sparen voor de stichting. Lees meer . . . , maar vooral DOEN!

 trapveldjeSponsor gezocht
Wij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

 ouderenproject-15 Ouderenproject
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

broodproject3 Broodproject
De ouders van de kinderen die in Tinkerbell geplaatst worden leven in erbarmelijke omstandigheden. Die vergeten we niet. Een van de manieren van hulp is het Broodproject. Lees meer . . . .