Real time web analytics, Heat map tracking
egelantier 1 egelantier 2

Achter iedere knuffel zit een verhaal en achter ieder verhaal zit een herinnering.

Vele herinneringen zijn in Nederland gemaakt door een zachte bruine beer, een grijze olifant of door een knalrode muppet met indringende ogen. Kinderdagverblijf Egelantier (onderdeel van SKOA) in Alkmaar wilde iets doen voor arme kinderen in Roemenië en besloot om nieuwe herinneringen toe te voegen aan de knuffels. De kinderen in Roemenië hebben soms geen speelgoed of knuffels en staan dan verlegen achter de benen van moeder te kijken naar de omgeving om hen heen. Een knuffel breekt die verlegenheid en tovert vaak een glimlach op het gezicht van het kind.  De reactie van de Nederlandse ouders was overweldigend. Het kinderdagverblijf kon vijf kratten vullen vol met mooie, lieve zachte knuffels. Onder toeziend oog van de allerkleinsten van het kinderdagverblijf zijn de knuffels overgedragen aan vrijwilligers van de Stichting Roemeense Kinderhulp. 

“Helaas zien we nog steeds veel armoede in Roemenië en iedere hulp is dan welkom. Een knuffel laat een kind stralen en lachen en dat is prachtig om te zien.” 

Ook door donateur te worden kunt u helpen. Al voor € 3.=  per maand kunt u donateur worden; met het formulier achter deze link kunt u zich heel eenvoudig aanmelden

vakkinder 2019 aankomst

Zomervakantie bij gastouders

Zondag 14 juli de aankomst van de kinderen uit Roemenië voor 3 weken onbezorgde vakantie bij een Nederlands gastgezin. Begeleid door 2 Roemeense en 2 Nederlandse begeleiders na een lange reis een beetje moe maar vol goede moed. Lees meer. . . 

Orientatiereis Cals College

Van zaterdag 6 april tot en met zaterdag 13 april gaan leerlingen van het Cals College naar Sovata, Transsylvanië, Roemenië. De 24 leerlingen uit havo/vwo 4, de docenten Linda en Pascale en Karin en Wilma van de Stichting Roemeense Kinderhulp gaan een week kennismaken met Roemenië, met projecten van de Stichting, met allerlei activiteiten en hulpprojecten. Iedere dag komt er een kort verslag van de belevenissen. Lees hier hun verslagen.

Calsreis 19 01

Hulpgoederentransport 2018

pakket 16  09Het zit er weer op! Dat betekent dat er meer dan 1000 gezinnen verblijd werden met 1 of meerdere paketten en/of voedselbonnen. Alle vrijwilligers zijn weer veilig thuis en hebben genoten van de blije gezichten.  Voor degenen die even terug willen kijken naar enkele momenten van die reis kunnen naar de Facebookpagina van de Stichting.

Gastgezinnen gezocht!KV 3Vliet 16 019

Ieder jaar komen er 42 kinderen uit Sovata en omgeving voor een drieweekse vakantie naar Nederland. Ze logeren per stel bij gastgezinnen.

Nu zijn we voor de komende zomerperiode nog op zoek naar gastgezinnen.
Lees voor meer info. En meld u aan!

Katalin Polotka 2Tinkerbell
Een familiekindertehuis runnen is geen eenvoudige taak. Katalin Polotca (Kata) doet daar een boekje over open. U zal daarna begrijpen wat er allemaal bij komt kijken!
Lees haar verhaal.

Kinderen voor kinderen (maar dan anders)egelantier 1

We kwamen via via in contact met een kinderdagverblijf uit Alkmaar..
Daar hadden de kinderen wat uit eigen collectie afgestaan voor  kinderen uit
Sovata en Chibed, Een kort verslag.

Nieuws Magazine 2018 nr 27
Cals 2017 01

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over de activiteiten van de Stichting in het afgelopen jaar.

Met deze link opent een nieuwe venster met het hele magazine.

 

Sponsor gezocht
gyongyverWij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

OuderenprojectErszebet 1
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

'Leuk voor later'KV Zucotto 16 Keesjan 009 
Al meer dan 1000 kinderen uit Sovata en omstreken hebben de afgelopen 25 jaar 3 weken vakantie bij Nederlandse gastouders doorgebracht. Voor al die kinderen een onvergetelijke ervaring waar zij jaren later met veel plezier op terugkijken. 
Klik hier voor foto's van hun belevenissen.